959 Objavljeno 09 maj 2020 Autor: Micro Mreza

Ljubav prema životinjama naročito je izražena kod djece. Najmlađi imaju neizmjerne simaptije prema mladuncima koje oni uzvraćaju na svojstven način.

Na društvenim mrežama pojavio se dječak iz Laktaša koji je sa svojim psićima na prečac osvojio simpatije cijelog regiona, te zaradio mnoštvo lijepih komentara.

Saznali smo da je u pitanju Aljoša Dedić iz Laktaša, koji obožava svoje psiće. Zbog njih je zapostavio sve igračke od plastike, gume i papira.

On najviše vremena provodi u kavezu, u igri sa umiljatim i malim životinjama koje su nedavno došle na svijet.

O ovoj obostranoj ljubavi najsnažnije svjedoče fotografije koje su portalu Srpskainfo ustupili njegovi roditelji Tatijana i Željko.

''Aljoša obožava životinje, a od kada su se oštenili psići, on je oduševljen njihovom ljepotom i željom za igrom i pažnjom. Hrani ih, kupa, igra se sa njima… Njihova zabava traje satima. Tako smo neočekivano dobili pravu predstavu za djecu i životinje u psećem kavezu'', kažu Aljošini roditelji.

Oni podsjećaju da je Aljoša na prečac postao zvijezda u svome komšiluku jer ga mnogi fotografišu, dijele snimke, raspituju se i posmatraju ovu igru sa šarenim i umiljatim psićima.

Oni smatraju da je stvaranje osjećaja prema životinjama za djecu veoma važno, jer tako se opredjeljuju za igru koja pravilno utiuče na razvoj njihove ličnosti.

''Aljoša ima mnogo igračaka, kao i sva djeca, ali su za njega psići, golubovi, pilići, ptice… privlačniji od skupih igračaka. To je zabavno njemu, ali i nama'', rekao je Aljošin otac Željko.

/Srpskainfo/

Auto Janković