1844 Objavljeno 26 januar 2018 Autor: Dejan Janković

Poznati gradiški fotograf  Miodrag Cofa Živanović za božićne i novogodišnje praznike bio je angažovan kao Djeda Mraz u gradiškom vrtiću „Lepa Radić“. Od honorara koji su zaradili on kao Djed Mraz i njegov saradnik fotograf odlučio je da ispuni neke od želja koje su poželjeli tada mališani, ovaj put ne kao Djed Mraz već kao neko ko mnogo voli djecu i ko želi da im svojim skromnim doprinosom pomogne u učenju i igri.

„Smatram da nema ništa ljepše na svijetu od dječijeg osmijeha, i da opet ponovim da su ona naše najveće bogatstvo. Ovom prilikom pozivam sve ljude dobre volje da pomažu djeci, kako u ovom vrtiću, tako i u svim ustanovama vezanim za djecu na našoj opštini, od onih vaspitno- obrazovnih pa do onih gdje se djeca liječe, jer će samo tako i ovih osmjeha sa početka priče biti više“, dodao je Živanović.

Suzana Ivaštanin, direktorica JPU „Lepa Radić“ Gradiška zahvalila je Živanoviću na poklonima u ime kolektiva.

„Priznajem da sam prijatno iznenađena što je Djed Mraz, odnosno  ovaj put naš Cofa, odlučio da nas posjeti i na taj način razveseli naše mališane raznovrsnim igračkama, među kojima ima i igračaka pomoću kojih će djeca nešto naučiti“, rekla je Ivaštanin.

Ako će ova godina proći bez zime i snijega, barem možemo zimsku čaroliju produžiti na ovakav ili slične načine. A šta su to dječica danas poželjela od Cofe, saznaćemo kada ih ponovo posjeti kao Djed Mraz na kraju godine.

 

Auto Janković