Auto Janković
684 Objavljeno 26 januar 2019 Autor: Micro mreža

Direktor Кulturnog centra Željko Blagojević i predsjednik Udružanja "MNRL" Gradiška potpisali Protokol o saradnji za organizaciju Drugog međunarodnog druženja djece i omladine sa poteškoćama u razvoju „SVI SMO MI DIO VAS“.

Na konferenciji za novinare ,koja je juče održana u Кulturnom centru Gradiška, predstavljen je projekat Drugog međunarodnog druženja djece i omladine sa poteškoćama u razvoju „Svi smo mi dio vas“ ,koje će se održati 11.i 12. maja na izletištu Lukić u Donjim Podgradcima u organizaciji Udruženja MNRL Gradiška.
Tom prilikom, direktor Кulturnog centra Željko Blagojević i predsjednik Udružanja MNRL Gradiška Šinik Dragoslav poppisali protokol o saradnji za organizaciju Drugog međunarodnog druženja djece i omladine sa poteškoćama u razvoju.ž

"JU „Кulturni centar“ Gradiška i ove godine, učestvuje kao suorganizator i prijatelj manifestacije, čiji je cilj jačanje svijesti građana o djeci i omladini sa poteškoćama u razvoju i značaju projekta „SVI SMO MI DIO VAS“, istakao je Željko Blagojević.

On je naglasio je da kao i prethodne godine, JU Кulturni centar Gradiška uzima aktivno učešće u organizaciji i realizaciji ove hvale vrijedne manifestacije, stavljajući sve svoje raspoložive resurse na raspolaganje.

"JU „Кulturni centar“ Gradiška uzima učešće u administrativnoj, logističkoj i tehničkoj podršci projekta „SVI SMO MI DIO VAS“,pomoć u medijskom predstavljanju projekta, kao i organizaciju humanitarnih akcija za prikupljanje finansijskih sredstava vezaniha za uspješnu realizaciju dvodnevne manifestacije“ Drugo međunarodno druženje djece i omladine sa poteškoćama u razvoju“, objasnio je Blagojević.

Blagojević je istakao da pored pomenutih aktivnosti JU „Кulturni centar“ preuzima na sebe organizaciju programskog sadržaja manifestacije , tačnije, kulturno –sportskih i drugih zabavnih sadržaja za oba dana Drugog međunarodnog druženja djece i omladine sa poteškoćama u razvoju.

Blagojević je ,ovom prilikom, uputio poziv svim ljudim dobre volje, javnim ustanovama, preduzećim, da kao i prošle godine pomognu organizaciju Druženja djece i omladine sa poteškoćama u razvoju“Svi smo mi dio vas“.

Predsjednik UMNRL Gradiška Šinik Dragoslav rekao je da su potaknuti prošlogodišnjim iskustvom i svim pozitivnim reakcijama učesnika Prvog međunarodnog druženja djece sa poteškoćama u razvoju, kojem je prisustvovalo preko 1700 djece sa posebnim potrebama sa prostora cijele bivše Jugoslavije odlučili da ponovo organizuju ovu manifestaciju sa još više učesnika.

"Ove godine na Drugom međunarodnom druženju djece i omladine sa poteškoćama u razvoju ,koje je zakazano za 11. i 12. maj u Donjim Podgradcima, očekuju posjetu od 2500 djece i roditelja iz preko 100 gradova sa prostora Srbije, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, Hrvatske i BIH, istakao je Šinik, dodajući da mu je posebno zadovoljstvo što će ove godine po prvi put ugostiti i djecu sa Кosova i Metohije.

Šinik je sa zadovoljstvom istakao da će Drugo međunarodno druženje djece sa poteškoćama u razvoju, pored Кulturnog centra, podržati Opština Gradiška , sve javne ustanove i preduzeća, kao i brojna privatna preduzeća.

Šinik je dodao da i ove godine očekuje pomoć od mjesnih zajednica prvenstveno po pitanju smještaja velikog broja gostiju, budući da je to najveći problem u organizaciji same manifestacije, uputivši poziv svim ljudima dobre volje da pomognu i u skladu sa svojim mogućnostima obezbijede prenoćište za njihove goste .

Centari civilnih inicijativa