704 Objavljeno 05 novembar 2018 Autor: Micro Mreza

Ariel je kujica koja je dane provodila u skloništu, bila je sramežljiva i plaha. Bojala se ljudi i njihovog dodira. Ariel je posebna kujica s dva različita oka, a njena udomiteljka Amber je znala čim ju je ugledala da je ona pas za nju. Kao i kujica, Amber je imala problema sa samopouzdanjem.

Kada ju je dovezla kući, kujica se sklupčala na krevet i nije htjela da je se mazi i odmah se povlačila. Amber je tačno znala kako se ona osjeća jer je prolazila slično u svom životu. Prije nego što je udomila kujicu, Amber nije voljela razgovarati s ljudima, povlačila se iz društva i nedostajalo joj je samopouzdanja.

Njih dvije su pomogle jedna drugoj da im život bude srećan i zabavan. Svakodnevno su išle u duge šetnje, počele su istraživati šume i planine. Ono što je Amber odmah uvidjela bila je promjena u ponašanju kujice.

Kada su bile u šumi, Ariel bi se opustila i bila srećna i zaigrana i znala je da će planinarenje i duge šetnje postati njihova svakodnevica. Nije bilo bitno padaju li snijeg i kiša ili je lijepo vrijeme, ove dvije prijateljice su shvatile koliko im je potrebna ta aktivnost.

Do tada se njena vlasnica nikada nije usudila ići na kampiranje i planinarenje, no vidjela je koliko je Ariel srećna i koliko uživa spavati u šatoru te da su njih dvije zajedno napravile velik korak za svoje samopouzdanje.

Kada god je bila tužna, Ariel bi je oraspoložila svojim osmijehom i veselim repom, polizala je po licu i kao da bi joj rekla: "Spremna sam za nove avanture." To je bio samo početak avantura u koje su krenule zajedno.

Amber je počela voziti kajak dok je Ariel veselo plivala uz nju. Jedna su drugoj bile potpora i zajedno su stekle samopouzdanje, a sada obje uživaju u svakom trenu zajedničkog života i spremne su za nove avanture.

/Index.hr/

 

 

 

Auto Janković