Auto Janković
795 Objavljeno 07 jul 2020 Autor: Duško Mrkonjić

''Crveno nebo pred veče označava kišno jutro''. - Ova konstatacija nije tačna, čak šta više sami smo svjedoci, ako posmatramo malo češće noću zalazak koji je crvene boje da jutro nije kišno, jer ipak padavine su vezane za frontove, ciklone i konvektivnu oblačnost.

''Dvanaest dana između katoličkog Božića pokazuju kakva će godina biti''. Nažalost ni ovo nije tačno, jer ako malo bolje promislimo ukoliko snijeg padne za Novu godinu ili na 2. januar, to bi se poklopilo sa junom i julom mjesecom, što u realnosti i nije za očekivati.

''Bijeli Božić, znači zelen Uskrs, a zelen Božić znači bijel Uskrs.'' - Kao i prethodne konstatacije ni ova nije tačna, jer prethodnih godina i Božić i Vaskrs su bili bez snijega.

Ili možda ,''Božić bude leden, znači da će godina biti rodna''.  I ovo vjerovanje nije baš najtačnije, naročito ako pitate agronome ili poljoprivrednike, koji će vjerujem reći, ukoliko ne primjenjujete određene agrotehničke mjere da će prinos biti manji i obrnuto.

Pored ovih postoje još neka narodna vjerovanja:

''Ako mravi izlaze iz zemlje dolazi nam nevrijeme''.

''Ako mačak drži rep visoko dolazi nam lijepo vrijeme''.

''Prigušen zvuk zvona na crkvi, označava da se približava kiša.''


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Centari civilnih inicijativa