Auto Janković
306 Objavljeno 06 maj 2021 Autor: Micro Mreza

Novi parkinzi za bicikle postavljeni su ovih dana na više lokacija u širem centru grada, u okviru nastojanja da se unaprijedi biciklistička infrastruktura, poručili su iz Gradske uprave.

Novopostavljeni držači za parkiranje dvotočkaša su u obliku točka i locirani su kod Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske, Doma omladine, kod gradskog pozorišta ''Jazavac'', ispred kancelarije za Pravnu pomoć u Boriku, na parkingu kod Parka ''Mladen Stojanović'', ispred zgrade Pošte u Novoj varoši i u podnožju Banj brda.

''Takođe, u okviru ove iste javne nabavke, krajem prošle godine postavljena su nova mjesta za parkiranje bicikala na Trgu Krajine, pored RK ''Kastel'', na lokaciji kod dječijeg igrališta u Ulici Branka Ćopića i u Ulici akademika Jovana Surutke kod broja 17'', rekli su u Gradskoj upravi.

Podsjetili su da su novi parkinzi za bicikle u obliku oldtajmera, donacija Sport šopa ''Jošo'' Banjaluka, nedavno su postavljeni i ispred Gradske uprave, u namjeri da se apeluje na upotrebu bicikala kao prevoznog sredstva kako bi se smanjio broj vozila u užem centru grada, a samim tim i emisija štetnih gasova, kao i potreba za dodatnim parking prostorom.

/Srpskainfo/

Testing centar Gradiška