Auto Janković
263 Objavljeno 10 mart 2021 Autor: Micro Mreza

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i infromaciono društvo RS u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije 15. godinu organizuje Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju.

Nagradi fond ovogodišnjeg takmičenja iznosi 30.000 KM.

''Pobjednik dobija 8.000 KM, drugo mjesto 6.000 KM, treće 5.000 KM, četvrto 4.000 KM, peto 3.000 KM i šestoplasiranoj ekipi pripada 2.000 KM. I ove godine imamo kategorije najbolji srednjoškolski i najbolji studentski tim koji dobijaju po 1.000 KM'', rekla je stručni savjetnik u Ministarstvu za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i infromaciono društvo RS Sanda Desnica. 

Ona je naglasila da je cilj takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju podsticanje inovativnosti i preduzetništva, podrška inovatorstvu, pomoć u pokretanju poslova, promocija inovacija, te podsticaj njihove komercijalizacije.

''Takmičenje promoviše preduzetnički način razmišljanja i ponašanja tako što učesnicima daje podršku – edukativnu i finansijsku. Kroz takmičenje je za 14 godina prošlo ukupno 319 timova u kategorijama inovativnih ideja, realizovanih inovacija i potencijala i nagrađeno ukupno 114 timova u vrijednosti od 510.000 KM'', dodala je Desnica.

Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju predstavlja rezultat je saradnje Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije i Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i infromaciono društvo Republike Srpske, na osnovu Memoranduma o saradnji dva Ministarstva i Sporazuma o specijalnim paralelnim vezama Srbije i Srpske.

Partneri iz Republike Srpske su Inovacioni centar Banjaluka, Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, Privredna komora Republike Srpske te dva javna univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu.

Više informacija može se naći na zvaničnom sajtu takmičenja www.inovacija.org.

/Srpskainfo/

Centari civilnih inicijativa