Auto Janković
274 Objavljeno 04 maj 2021 Autor: Micro Mreza

Državljani Bosne i Hercegovine koji putuju u Neum preko granice s Hrvatskom tranzit će biti odobren bez obaveznog negativnog PCR testa ili određivanja samoizolacije, rečeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske.

"Državljanima trećih zemalja, koji nisu članovi porodice državljana država članica šengenskog prostora i država pridruženih šengenskom prostoru, niti su osobe s dugotrajnim boravištem na temelju Direktive Savjeta 2003/109/EZ od 25. novembra 2003. godine o statusu državljana trećih zemalja s dugotrajnim boravištem i osobama koje imaju pravo boravka temeljem drugih direktiva EU ili nacionalnog prava ili koje imaju nacionalne dugoročne vize, izuzev osoba iz tačke II. ove Odluke, odobriće se tranzit kroz Republiku Hrvatsku, uz obavezu napuštanja Republike Hrvatske u najkraćem roku ali ne dužem od 12 sati od ulaska", rekli su za televiziju "N1" iz hrvatske policije.

Kako su naveli u odgovoru, putnicima u tranzitu će biti odobren ulaz bez obaveznog negativnog PCR testa ili određivanja samoizolacije, što se jednako primjenjuje i za tranzit do Neuma.

"Prilikom tranzita potrebno je bez nepotrebnog zadržavanja koristiti najkraće putne pravce, uključujući  i autoput tamo gdje je to moguće. Izlazak iz Republike Hrvatske mora biti u što kraćem roku, a najduže 12 sati od trenutka ulaska, što će granična policija provjeravati", naveli su.

Dodaju da kod tranzita nije potrebno popunjavati najavu ulaska na "EnterCroatia".


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Testing centar Gradiška