590 Objavljeno 13 novembar 2020 Autor: Zoran Kalinac

Gradiška inicijativa-GRIN privela je kraju izgradnju još jedne igraonice na prostoru grada Gradiška, ovog puta u Vrbaškoj. Radi se o projektu "Ruralni aktivizam" koji je GRIN realizovao uz podršku Gradske uprave Gradiška.

Kako isitče predsjednik Skupštine udruženja GRIN Branko Straživuk, ovaj projekat je sproveden u tri ruralne mjesne zajednice Vilusi, Vrbaška i Bok Jankovac.

"U Vilusima smo uradili nabavku stolica i stolova za potrebe Društvenog doma, ovdje u Vrbaškoj smo sagradili dječiju igraonicu, dok je projekat izgradnje koša u Bok Jankovcu planiran odmah poslije završetka ovog projekta."

Pored pomenutih projekata, GRIN planira da realizuje i projekte u užem dijelu grada Gradiška, poručuje predsjednik udruženja GRIN Dušan Ristić.

"U narednom periodu planiramo da uradimo i jedan betonski sto za stoni tenis u novom parku kod Autobuske stanice, gdje već postoji multifunkcionalni teren za djecu".

Kako ističu u Gradiškoj inicijativi, cilj im je da podstaknu mlade na aktivizam i aktivno djelovanje u svojim kako mjesnim tako i na području cijele zone grada Gradiška.

Arcadia company