Auto Janković
760 Objavljeno 08 decembar 2020 Autor: Zoran Kalinac

Mlada gradiška teniserka Tea Kovačević fenomenalno je počela takmičenje na prestižnom turniru ''Ten-Pro GLOBAL RAFAEL NADAL TOURNAMENT'' na Majorci.

Tea je prijavljena u svojoj U10, ali i u starijoj U11 kategoriji.

1. dan

Zlatna teniserka, osvajačica turnira u Majamiju ''Little Mo'', svoj prvi meč odigrala je juče na jednom od najljepših ostrva na svijetu, Majorci. 

Tein prvi dan na "RAFAEL NADAL ACADEMY" turniru završio je veoma uspješno. Prvi meč u U11 kategoriji protiv Mile Jovanovski iz Njemačke Tea je završila sa 2:0 u setovima, bilo je 6-0 i 6-1. U konkurenciji U10 savladala je Sophiu Alpu sa maksimalnih 2:0 i to bez izgubljenog gema (6-0, 6-0).

2. dan

Tokom drugog dana turnira, Tea je danas u kategoriji U11 odigrala još jedan meč i to sa veoma talentovanom španskom teniserkom Caroline de Los Silos Soler, koja je slovila za velikog favorita na Rafael Nadal Akademiji. Ipak, domaćini i porodica od Caroline bili su u nevjerici nakon meča kojeg je Tea Kovačević privela u svoju korist sa nevjerovatnih 2:0 u setovima sa samo jednim izgubljenim gemom (6-1, 6-0).

''Ovaj rezultat za našu Teu mi daje za pravo da se nadamo visokom plasmanu i u ovoj U11 kategoriji ovog fantastičnog turnira. Tea je danas, prijepodne u 11.00h, trebala odigrati svoj drugi meč u svojoj U10 kategoriji, ali je taj susret pomjeren za sutra zbog kiše koja je jutros padala ovdje. Sutra nastavljamo u istom ritmu. Pozdrav svima i hvala vam na podršci'' napisao je Tein otac i trener Marko Kovačević.

Teine rezultate iz Španije svakodnevno pratite na Portalu Micro mreža.


Subscribe na naš YouTube kanal.

Pratite ''Micro Mrežu'' na FacebookuInstagramu i Twitteru.

Besplatnu Android aplikaciju preuzmite OVDJE.

Testing centar Gradiška