Auto Janković
1164 Objavljeno 25 novembar 2020 Autor: Zoran Kalinac

Na inicijativu nekoliko zaljubljenika u stoni tenis u Gradišci je po prvi put osnovan STK ''Kozara''.

Gradiški stonoteniseri svoj debi imali su na prvom turnusu Druge lige Republike Srpske gdje su zabilježili dvije pobjede i dva poraza. Kozara je u sastavu Zlatko Šućur, Nikola Radović i Igor Pajkić savladala banjalučki ''Spin'' sa 3:0, te bijeljinski Radnik sa 3:1, dok su poraženi od ''Mimoze'' iz Mrkonjić Grada (1:3) i prnjavorskog ''Spina'' sa 0:3.

''Već dugo godina amaterski se bavimo ovim sportom, pa smo samim tim i došli na ideju da osnujemo prvi stonoteniski klub ''Kozara'' u Gradišci. Klub trenutno broji oko dvadesetak članova, a možemo se za sam početak pohvaliti i prvim rezultatima napravljenim u Banjaluci'', rekao je za ''Micro mrežu'' član Kozare Zlatko Šućur.

Gradiščani treniranju dva puta sedmično i već sada se spremaju za drugi turnus koji će biti odigran 05. decembra u Prijedoru kada će snage odmjeriti sa ekipom ''Ražljevo'' Brčko, ''Banjaluka 2'' i ''Prijedor 2''.

''Naš cilj u narednom periodu jeste da i mi budemo domaćini jednog turnusa našim kolegama sa regije i da naravno ovaj klub u budućnosti okuplja što više djece koja vole stoni tenis. Ovom prilikom pozvao bi sve mlade i sve ljubitelje ovog sporta da nam se pridruže i da postanu dio stonoteniskog kluba ''Kozara'' Gradiška'', poručio je za ''Micro mrežu'' sekretar kluba Nikola Radović.

Besplatnu Android aplikaciju portala ''Micro mreža'' preuzmite OVDJE.

Testing centar Gradiška