Auto Janković
3571 Objavljeno 23 novembar 2020 Autor: Zoran Kalinac

Mlada teniserka iz Gradiške Tea Kovačević 'ne prestaje' sa velikim uspjesima na brojnim itekako kvalitetnim turnirima.

Prije samo desetak dana Tea je osvojila OP Beograda u kategodiji do 10 godina, a ovaj put osvojila je i turnir uzrasta do 12 godina.

Vrhunskom igrom Tea je, bez izgubljenog seta, do finala došla pobjedama nad:

◾️ Larom Cvijić 6-0, 6-0 (1.kolo)
◾️ Tarom Pavlović 6-1, 6-0 (2.kolo)
◾️ Nađom Prodanović 6-0, 6-0 (1/8)
◾️ Helenom Korać 6-3, 6-1 (1/4)
◾️ Andreom Popović 6-3, 6-4 (1/2)

U finalu je igrala protiv Lane Vasić iz Novog Sada i takođe slavila sa maksimalnih 2:0, po setovima je bilo 6:3 i 6:4. Turnir OP Beograda odigran je u hali br. 2 beogradskog sajma.

Prilikom gostovanja u Beogradu Tea i njen otac i trener Marko Kovačević posjetili su na poziv Dejana Petrovića svjetski priznatog teniskog trenera i njegovu akademiju u Kragujevcu. Dejan Petrović svojevremeno je bio trener Jeleni Janković, Ani Ivanović i Laslu Đereu.

Tea je u Kragujevcu odigrala i meč sa Enom Ilić, djevojčicom koja je među najkvalitetnijim teniserkama u Srbiji do 10 godina.

Tea i njen otac Marko Kovačević prisustvovali su takođe i sahrani blaženopočivšeg patrijarha srpskog Irineja koji je sahranjen u kripti Hrama Svetog Save u Beogradu.

Turniri u Beogradu za Teu su i dio priprema za odlazak na Majorku (turnir na Majorci je pomjeren sa 02. novembra za 07.decembar - zbog pandemije COVID-19).

Besplatnu Android aplikaciju portala ''Micro mreža'' preuzmite OVDJE.

Testing centar Gradiška