1063 Objavljeno 13 avgust 2020 Autor: Zoran Kalinac

Jedna od najtalentovanijih mladih teniserki u svijetu Tea Kovačević kreće put Francuske u pohod na novu titulu.

Tea će od 15. do 20. avgusta nastupiti na prestižnom turniru za mlade tenisere i teniserke ''Paris Bowl''.

I pored svih poteškoća izazvanih pandemijom koronavirusa, Tea i njen otac i trener Marko Kovačević rješili su sva potrebna sredstva za putovanje u glavni grad Francuske. 

''Uspjeli smo dobiti sve garancije od francuske vlade, uredno smo rješili papirologiju, te negativan Covid test kako bi otputovali u Francusku. Na turniru će nastupiti predstavnici evropskih teniskih akademija, ali i iz raznih akademija širom svijeta'', rekao je za ''Micro mrežu'' Marko Kovačević.

''Turnir je organizovan sa ograničenim brojem djece sa prestižnih takmičenja. Žrijeb je odlučio da će biti 32 učesnika. Imamo podršku Gradske uprave Gradiška, te naših prijatelja, tako da podrška institucija nije izostala ni ovoga puta'', ističe za ''Micro mrežu'' Tein otac i trener Marko Kovačević koji će se vlastitim automobilom zaputiti na relaciju od 1600 kilometara. 

Svjetski turnir u Parizu ''PARIS BOWL by TEN-PRO Global Junior Tour'' igra se u kategorijama od 10 do 15 godina gdje nastupaju najbolji mladi teniseri i teniserke iz cijelog svijeta.

final_2-2

Centari civilnih inicijativa