Auto Janković
367 Objavljeno 23 jun 2020 Autor: Micro Mreza

Poslije sastanka svih članova Organizacionog odbora u utorak donesena je odluka da se Adria Tour ne nastavlja - to znači da neće biti zakazanih događaja u Banjaluci i Sarajevu.

"Izuzetno nam je žao što moramo da prekinemo organizaciju teniskih turnira u Banjaluci i Sarajevu. Radovali smo se da publika koja dugo godina čeka vrhunske asove, konačno vidi uživo Novaka Đokovića i druge tenisere, kao i da igranjem u ovim gradovima omogućimo promociju sporta i finansijsku podršku lokalnim igračima. Nažalost, zbog svih događaja poslednjih dana doneli smo odluku da je sada najvažnije da se epidemiološka situacija stabilizuje, kao i da se svi oporave", izjavio je direktor turnira Đorđe Đoković.

"Zahvaljujemo svim učesnicima iz Teniskog saveza Republike Srpske, grada Sarajeva, svima koji su prethodnih dana vredno radili na pripremi ovih događaja. Cenimo to i ostajemo prijatelji, a nadamo se da ćemo našu ideju sprovesti u delo, čim se za to steknu uslovi".

Đoković je na kraju podsjetio da je ideja Adria Tura bila humanitarnog karaktera, s ciljem da se omogući zarada igračima iz regiona, pomogne humanitarnim organizacijama i da se promovišu dobre vrijednosti.

"Ostajemo sada usmjereni na podršku svima onima koji su inficirani COVID-19 virusom sa željom da se što prije oporave", ističu iz Organizacionog odbora.

Podjsećamo, u utorak je potvrđeno da je Novak Đoković zaražen virusom korona. Još u nedjelju je objavljeno da je pozitivan na testu bio Grigor Dimitrov, a u ponedjeljak da su inficirani Borna Ćorić i Viktor Troicki.

Đoković pozitivan na virus korona


Novak Đoković objavio je da je pozitivan na virus korona .

Đoković je bio organizator Adria Tura - prvi vikend održao se u Beogradu, a finale događaja u Zadru otkazano je pošto je Grigor Dimitrov objavio da je pozitivan na virus korona.

Testiranjem je utvrđeno da je pozitivan i Borna Ćorić, kao i Novakov kondicioni trener Marko Paniki, dok su Marin Čilić, Aleksander Zverevi Andrej Rubljov negativni.

U ponedeljak je potvrđeno da je zaražen i Viktor Troicki.

Pozitivna i Jelena Đoković


Odmah po dolasku u Beograd Novak i Jelena Đoković su otišli na testiranje na korona virus, a pored Novakovog, pozitivan je i Jelenin test.

"Deca su negativna", rekao je Đoković.

Novak, najbolji teniser svijeta, će naredne dvije nedjelje provesti u karantinu.

"Organizovali smo turnir u trenutku u kojem je virus oslabio verujući da su se stekli uslovi za njegovo održavanje. Izuzetno mi je žao zbog svakog pojedinačnog slučaja zaraze. Pratim izjave lekara i nadam se da se broj zaraženih neće povećavati. Nadam se da se neće komplikovati bilo čija zdravstvena situacija i da će svi biti dobro. Ja ću ostati u samoizolaciji narednih 14 dana, i ponoviti test za pet dana", dodao je Đoković.

Đoković se na virus korona sa članovima najuže porodice testirao juče u Beogradu nakon povratka iz Zadra gdje je učestvovao na regionalnom "Adrija turu".

Turnir je prekinut jer je virus korona potvrđen prvo kod učesnika Grigora Dimitrova. Kasnije su testirane još 22 osobe koje su bile na turniru u Zadru, te utvrđeno da su pozitivni hrvatski teniser Borna Ćorić, trener Dimitrova - Kristijan Groh i Đokovićev kondicioni trener Marko Panikio, a među oboljelim je i srpski teniser Viktor Troicki. 

Teniseri traže Đokovićevu ostavku?


Najbolji teniser svijeta Novak Đoković, nakon zaraze više igrača virusom korona na Adrija turu, uključujući i njega, nalazi se pod pritiskom.

Američki sportski časopis "Sports ilustrejted" tvrdi da se od najboljeg tenisera svijeta zahtijeva da podnese ostavku na mjesto predsjednika Savjeta ATP igrača.

Oni navode da se Đokovićeva ostavka nalazi na stolu i da bi o njoj trebalo da se raspravlja.

Prema tom listu, više predstavnika u Savjetu igrača najavljuje da želi ostavku srpskog tenisera.

Đoković, kao organizator turnira, kako smatra švajcarski "Blik", na osnovu reakcija i posljedica, nije se ponio odgovorno u ulozi koja zehtijeva odgovornost.

Testing centar Gradiška