Auto Janković
3397 Objavljeno 27 novembar 2019 Autor: Zoran Kalinac

Rijetko koja djeca sa ovih prostora mogu doživjeti jedan ovakav poziv, kakav je dobila devetogodišnja teniserka iz Gradiške, Tea Kovačević.

Svojim trudom, radom i zalaganjem i uz veliku podršku svog oca i trenera Marka Kovačevića, Tea će sa svojih devet godina tenisko znanje i vještine predstaviti čak i u Sjedinjenim Američkim Državama na poziv Palm Biča.

Podatak da na turniru ''Little Mo'' nastupaju najbolji teniseri i teniserke svijeta ovog uzrasta dovoljno govori o kakvoj teniskoj smotri je riječ.  Inače, turnir u Majamiju ''Little Mo'' i ''Orange Bowl'' za nešto starije, predstavlja najveće svjetsko tenisko takmičenje koje okuplja preko 2000 takmičara, a uz to je izuzetno atraktivna destinacija za sve učesnike i posjetioce.

Tea je na svjetskom prvenstvu napravila izuzetan uspjeh što je organizatorima turnira bilo dovoljno da mladu gradišku teniserku pozovu na ovo prestižno takmičenje.

''Ja sam toliko uzbuđen da ne znam šta da vam kažem. Kada smo dobili poziv i kada smo dobili Američku vizu za samo par dana, ja zaista nisam mogao da vjerujem. Učešće i odlazak na ovaj turnir je ogroman stepen, nemjerljiv stepen isksutva, da tako mlado dijete doživi da igra u konstanti sa mnogo jačim takmičarima raznih nacionalnosti, to iskustvo je veoma bitno'', kazao je za ''Micro mrežu'', Tein otac i trener Marko Kovačević.

Sva ova takmičenja, treninzi, putovanja iziskuju mnogo finansijskih sredstava. Marko Kovačević ističe da su prikupljena sredstva u završnoj fazi, ali da je još potrebno kako bi se određena suma od 12 000KM za ovo takmičenje prikupila u narednih nekoliko dana.

''Neki privrednici su nam izašli u susret i nekoliko firmi nas je baš prijatno iznenadilo, a idemo po principu da što više ljudi odnosno privednika pomogne onoliko koliko je u mogućnosti'', ističe za ''Micro mrežu'' Marko Kovačević, koji je uvjeren da odlazak na putovanje neće doći u pitanje.

Podršku mladom 'teniskom čudu' pružila je i Gradska uprava Gradiška.

Tea Kovačević je prošle godine proglašena za najperspektivniju sportistkinju Gradiške.

Testing centar Gradiška