Auto Janković
509 Objavljeno 22 avgust 2019 Autor: Micro Mreza

Ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović ocijenila je da je ATP čelendžer Srpska open, koji će biti održan od 9. do 15. septembra na terenima Teniskog kluba Mladost u Banjaluci, veliki događaj i najbolji način promocije sporta Srpske.

Davidovićeva je rekla  da će se na turniru ponovo takmičiti značajna teniska imena, zbog čega će Vlada nastaviti da podržava ovu sportsku manifestaciju.

- Turnir se godinama razvija i napreduje. Na njemu su nastupali veliki sportisti poput Јanka Tipsarevića, Nenada Zimonjića, Viktora Troickog - rekla je Davidovićeva.

Predsjednik Teniskog saveza Srpske Draško Milinović rekao je da će turnir na značaju dobiti i time što će njegove završne mečeve prenositi kanal Arena sport, zajedno sa Radio-televizijom Republike Srpske i Alternativnom televizijom.

Milinović je rekao da je nagradni fond turnira ove godine nešto manji, te istakao da su ovu sportsku manifestaciju pomogli predsjednik Srpske, Vlada i resorno ministarstvo, kao i grad Banjaluka, Elektroprivreda Republike Srpske, Prointer, M:tel, Lanako i drugi.

- Nadam se da će Banjalučani i oni koji vole vrhunski tenis posjetiti ovu manifestaciju jer na turniru nastupaju igrači koji se takmiče i na gren slemovima i masters turnirima - rekao je Milinović, koji je i predsjednik Organizacionog odbora turnira.

Direktorka turnira Lana Popović istakla je da će na 18. Srpska openu nastupiti odlični teniseri iz brojnih država, među kojima su Robin Hase, nekadašnji 33. igrač na svjetskoj ATP listi, te Andrej Martin koji je 137. na ATP listi i biće prvi nosilac turnira.

Nagradni fond ovog turnira koji se održava u organizaciji Teniskog kluba Mladost je 46.600 evra, a pobjednik će dobiti 80 ATP bodova.

/RTRS/

Testing centar Gradiška