Auto Janković
566 Objavljeno 25 februar 2019 Autor: Micro Mreza

Laslo Đere je u nedjelju ostvario najveći uspjeh u karijeri, pošto je u finalu turnira u Rio de Žaneiru pobijedio mladog kanadskog tenisera Feliksa Ože-Alijasima sa 6:3, 7:5 i na taj način je osvojio prvi trofej u seniorskoj konkurenciji.

Teniser iz Sente je napravio nevjerovatan uspjeh u Brazilu, čemu u prilog govori to što je uspio i da savlada favorizovanog Dominika Tima, osmog tenisera na svijetu, pa je poslije osvajanja trofeja ostvario najbolji rezultat u karijeri na ATP listi, pošto je od ovog ponedjeljka 37.

Poslije pokoravanja Rio de Žaneira Đereu stižu čestitke sa svih strana, a jednu od njih uputio je i najbolji svjetski teniser Novak Đoković. On se oglasio putem društvenih mreža i Laslu je poslao jasnu poruku:

– Laslo, čestitam ti na pobjedi na turniru u Rio de Žaneiru i osvajanju prvog trofeja. Pokazao si u finalu da si sposoban da prevaziđeš poteškoće i demonstrirao si borbeni duh u najbitnijim momentima. Takođe, hvala ti na iskrenosti i transparentnosti kada si sa svijetom dijelio emocije o svojim roditeljima – napisao je Novak Đoković na Tviteru.

Da podsjetimo, osvajanjem trofeja u Rio de Žaneiru Laslo Đere je postao srpski reket broj dva, te je od njega samo bolji Novak Đoković.

Novak Djokovic
 
@DjokerNole
 
 

Huge congratulations to Laslo for his amazing win at @RioOpenOficial & his maiden @ATP_Tour trophy. You have demonstrated a great deal of resilience & fighting spirit in difficult times. Thank you for your honesty & transparency in sharing your emotions about your parents 🙏❤🇷🇸

Tennis TV
 
@TennisTV
 

“I lost my mom seven years ago and I want to dedicate this one to her. And also to my dad, I lost him two months ago.”

❤️👏😭#RioOpen

 
Embedded video

/Blic/

Testing centar Gradiška