Auto Janković
2062 Objavljeno 28 januar 2019 Autor: Zoran Kalinac

Tea Kovačević osmogodišnja teniserka iz Gradiške, zasigurno, jedna od najboljih mladih teniserki do 10 godina u svijetu uspješno je startovala sezonu.

Naime, iako je jednu generaciju mlađa od svojih vršnjakinja koji se takmiče u kategoriji do 10 godina, apsolutno dominira u BiH, a i u Hrvatskoj!

Osvojila je turnir u organizaciji teniskog kluba Victoria u Zagrebu, prethodnog vikenda (26.-27.januara). Na putu ka još jednom velikom i nemjerljivom uspjehu Tea je u polufinalu uspješno prošla Lanu Bukvić koja je 3. na rang listi i u finalu Milanu Rašan - Buha koja je 1. na rang listi zagrebačkog teniskog saveza.

Ovom pobjedom naša Tea bi od 1. februara konačno trebala zasjesti na prvu poziciju, koju po svim parametrima, neće ispustiti u sledeće dvije godine. Na rang listi teniskog saveza BiH, Tea je od 1. januara 2019. i zvanično najbolja juniorka sa ogromnom bodovnom prednosti u odnosu na druge takmičarke.

Jedna zanimljivost: Tea je osvojila turnir u Zagrebu samo dva minuta prije Novakove fantastične pobjede na prvom Grand slamu-u sezone, Australian Open-u.

Testing centar Gradiška