Auto Janković
1298 Objavljeno 19 novembar 2018 Autor: Zoran Kalinac

Kako je naš portal pisao i ranije Gradiška zasita ''posjeduje'' veliki dragulj bijelog sporta, što i nije bio slučaj u ranijem periodu. Sada već slobodno možemo reći ništa novo, Tea Kovačević osmogodišnja teniserka iz Gradiške ne prestaje da niže uspjehe.

Nakon što je prije mjesec dana osvojila prvo mjesto u Zagrebu na otvorenom prvenstvu Hrvatske u organizaciji teniskog kluba ''Ponikve'', proteklog vikenda okitila se još jednim prvim mjestom. Ovaj put, osvojila je turnir ''Desetka'' Otvorenog prvenstva Viktorija Zagreb. Na turniru je bilo 15 grupa sa 58 djevojčica, a organizator turnira bio je Zagrebački teniski savez. Ono što svakako vrijedi istaći jeste da je Tea bila i najmlađa teniserka.

''Možda će ova moja sreća nekad i stati, sam Bog zna, ali znajte da je Tea ispisala još jednu stranicu teniske istorije u ovom dijelu Evrope. Hvala svima na podršci, obećavamo nećemo na ovome stati'', kaže Tein trener Marko Kovačević.

''Hrvatska slovi za jednu od najjačih teniskih nacija u svijetu, poređenjem broja stavnonika u samom su vrhu kada je broj registovanih tenisara u pitanju. I ove godine su došli do kraja u Davis Kup takmičenju (reprezentacija). Igraju finale sa Francuskom, i jedina su zemlja koja u prvih 15 na ATP listi ima dvojicu predstavnika Čilića i Ćorića. Smatram da je to jedna važna činjenica koja dokazuje koliko ovaj Tein uspjeh ima svoju težinu'', dodaje Kovačević i na kraju ističe:

''Samo se iz velikog broja djece i takmičara može iskristalisati vrhunski takmičar, a Tea, sljedeću 2019. godinu, iako startuje sa samo osam i po godina, neće imati premca u BiH, a vjerovatno ni u Hrvatskoj.

 

 

Testing centar Gradiška