Auto Janković
4254 Objavljeno 15 oktobar 2018 Autor: Zoran Kalinac

Osmogodišnja teniserka iz Gradiške Tea Kovačević i dalje nastavlja da pokazuje talenat, koji joj je do sada donio mnogobrojna prva mjesta na raznim turnirima u zemlji i inostranstvu.

Proteklog vikenda djevojčica iz Gradiške još jednom je pokazala da grad na rijeci Savi ima veoma svijetlu budućnost kada je riječ o tenisu, što nije bio slučaj u prethodnom periodu. Tea je u Zagrebu osvojila prvo mjesto u kategoriji djevojčica do deset godina, na otvorenom prvenstvu Hrvatske u organizaciji Teniskog kluba ''Ponikve''.

U subotu je bio Round Robin system (grupna faza) i tu je Tea u grupi od četiri djevojčice dobila sva tri meča, izgubivši samo tri gema! Juče, kao prva u svojoj grupi igrala je u najjačoj (zlatnoj) grupi i izgubila samo pet gemova u tri meča. Inače, Tea (2010. god.) se takmičila sa djevojčicama koje su 2008. godište.

Prva je osmogodišnjakinja u istoriji teniskog saveza Hrvatske koja je osvojila turnir za djevojčice do deset godina. Morala je, takođe, odigrati maksimalni broj mečeva (6) što joj je otežavalo put do uspjeha, ali upravo zbog te činjenice osvojila je maksimalan mogući broj bodova 46 (40 za 1. mjesto + 6 za 6 pobjeda) što je opet rekord u Hrvatskoj!

Testing centar Gradiška