Auto Janković
1381 Objavljeno 01 decembar 2020 Autor: Zoran Kalinac

Uopštena činjenica koja danas vlada u BiH jeste da mlade osobe nemaju volje za sport, društveni i humanitarni angažman, no da to nije baš tako potvrđuje nam jedan divan primjer iz Gradiške.

U vremenu kada 'ruku na srce' ima istine u ovim navodima, jer omladina gotovo najviše slobodnog vremena provodi pred malim i velikim ekranima, iznjedri poneki neobičan, a trebao bi biti sasvim normalan čin dobre volje i ljubavi prema onome čime se bavite.

Ono što je takođe danas prisutno kod sportista, pogotovo onih koji nisu vrhunski profesionalci, jeste da ne odlaze na utakmicu ukoliko je loše vrijeme (fudbal), ili ukoliko su na klupi za rezervne igrače, te ukoliko im se jednostavno tog vikenda radije ostaje 'kod kuće'. 

No za mladog rukometaša Nikolu Vojnovića (2004) takvo razmišljanje ne dolazi u obzir. Nikola je kao član omladinske selekcije ORK ''Kozara'' putovao čak 15 sati u jednom danu i to sve kako bi gledao utakmicu svog prvog tima protiv RK ''Hercegovina'' iz Nevesinja.

''Na put sam se odlučio zbog velike ljubavi prema rukometu i Kozari, ali i da pružim podršku svom klubu. U Kozari sam više od tri godine, a rukomet sam počeo trenirati sa trinaest godina, tačnije 2017.'', kazao je za ''Micro mrežu'' talentovani Nikola Vojnović.

Ne propušta niti jedan trening

''Rukomet sam zavolio 'na prvi pogled' i željno iščekujem svaki trening. Uvijek pokušavam izorganizovati sve obaveze kako bih mogao ići da gledam utakmice prvog tima, a za ljubav prema rukometu najvećim dijelom je zaslužan moj trener Aleksandar Kovačević'', poručio je za ''Micro mrežu'' Nikola Vojnović.

Nikola sigurno nije jedini ovakav primjer jer mladih, ambicioznih i uzornih sportista ima na svakom koraku, ali oni nažalost u današnje vrijeme dobijaju sve manje medijskog prostora, pa s toga i on i mnogi drugi itekako zaslužuju ove redove.


Subscribe na naš YouTube kanal.

Pratite ''Micro Mrežu'' na FacebookuInstagramu Twitteru.

Besplatnu Android aplikaciju preuzmite OVDJE.

Centari civilnih inicijativa