Auto Janković
1102 Objavljeno 28 avgust 2020 Autor: Zoran Kalinac

U prostorijama Rukometnog saveza Republike Srpske izvršeno je žrijebanje za novu takmičarsku sezonu u m:tel Prvoj i Drugoj ligi.

Nova 2020/21. sezona biće svakako istorijska za Omladinski rukometni klub ''Kozara'' koji će po svemu sudeći nakon više od 20 godina utakmice igrati u najnovijem sportskom objektu u Srpskoj, ''Areni Gradiška''. Pored toga formiran je i drugi tim ''Kozara II'' koji će u mnogome doprinjeti kvalitetu rukometa u gradu na Savi.

Unazad nekoliko godina rukomet u BiH nalazi se u veoma teškoj situaciji, a pandemija koronavirusa dodatno je napravila probleme u samoj organizaciji treniniga, ali i u finansijskom pogledu. Velikom voljom nekoliko zaljubljenika u rukomet Gradiščani su uspjeli prevazići i te probleme.

''Od predstojeće sezone očekujemo da prva ekipa bude u prvih pet na tabeli, te da naša druga ekipa koju mahom čine momci rođeni 2001. godine i mlađi steknu potpunu afirmaciju u seniorskom rukometu, te da sledeće godine možemo ozbiljno da računamo na njih u prvoj ekipi'', kazao je za ''Micro mrežu'' Aleksandar Kovačević, rukometaš i trener Kozare.

Igrački kadar

Igrački kadar Kozare za ovu sezonu je skoro pa isti kao prošle godine uz nekoliko sitnih izmjena. Više-manje ekipu će činiti sve 'domaći' momci iz Gradiške koji će na terenu biti predvođeni iskusnim Momčilom Mandićem, koji svojim mlađim kolegama uljeva dodatnu sigurnost i kvalitet.

''Ova sezona je po svemu istorijska za Kozaru zbog same dvorane koju dugo godina nestrpljivo očekujemo, te zbog toga što cemo prvi put imati ekipu i u Prvoj i u Drugoj ligi Republike Srpske što je nama do prije par godina bilo nezamisljivo. Faktički nismo ni prekidali trenirati tokom ljeta, pokušavali smo održati koliko toliko kontinuitet što je bilo jako teško s obzirom na situaciju ne samo kod nas nego i u svijetu'', dodaje Kovačević.

Kozara II

Ono što svakako posebno raduje ljubitelje rukometa u Gradišci jeste formiranje ''Kozare II'' u kojoj će se afirmisati mladi rukometaši.

''Svi sa nestrpljenjem očekujemo prvu utakmicu u našoj dvorani. U ovom trenutku nisam siguran kakav će to imati uticaj na čitavu ekipu jer mnogo je mladih igrača koji mogu da ''izgore'' u samoj želji, ali na nama je da se pripremimo kao ekipa i da sve bude kako treba kada dođe do toga. ''Kozara 2'', iskreno da vam kažem je nastala na moju inicijativu jer imamo veliki broj mladih igrača kojima nedostaje utakmica i kojima je potreban seniorski rukomet. Tako sam došao na ideju, te predsjedniku kluba iznio svoje planove i ideje, jer su to sve momci koji su budućnost našeg kluba'', ističe Aleksandar Kovačević.

''Veliki problem predstavljale su nam finansije, ali i to polako zatvaramo. Posebno bih se zahvalio gradu Gradiška i Gradonačelniku koji su pokazali razumjevanje za tom našom inicijativom, spomenuo bih i ''Vodovod'' koji takođe pomaže našem klubu. Zahvaljujem se ''Star dent-u'' te salonu namještaja ''Lion'' koji su odvojili sredstva i pomogli ovim momcima'', zaključuje na kraju za ''Micro mrežu'' optimistični Aleksandar Kovačević.

Uz novu sportsku dvoranu, te uz drugi tim Kozare koji će sasvim sigurno iznjedriti mnogo kvalitetnih rukometaša, punu dvoranu navijača (kada prođe pandemija) rukomet u Gradišci zaista očekuju neka bolja vremena.

Rukometaši Kozare u prvom kolu elitnog takmičenja u Srpskoj dočekuju Bijeljinu, a kompletan raspored možete pogledati OVDJE.

Raspored utakmica drugog tima ''Kozare II'' pogledajte OVDJE.

Centari civilnih inicijativa