667 Objavljeno 01 mart 2021 Autor: Zoran Kalinac

Posljednji dan februara mjeseca 2021. godine ostaće upisan kao jedan od najznačajnijih za rukomet u Gradišci.

Nakon više od 20 godina u gradu na Savi odigrana je prva zvanična rukometna utakmica. Poslije svega što su prošli, neadekvatnih uslova za treninge, svakosedmičnih putovanja po cijeloj Srpskoj i BiH, te mnogih izdataka, rukometaši Kozare dočekali su svojih pet minuta, a da zadovoljstvo bude još veće u okviru Kupa Republike Srpske gostovali su im veliki humanitarci i 'bratski' tim RK ''Kaluđer'' iz Banja Luke.

Susret koji je na kraju završio trijumfom Kozare od 44-28 ostaće upisan zlatnim slovima na stranicama gradiškog sporta.

ORK ''Kozara'' u ovaj meč ušao je u kombinovanom sastavu, te su prilku dobili i mlađi igrači koji nastupaju za Kozaru 2. 

Vrijedi istaći da je za prvi tim crveno-bijelih debitovao jedan od najtalentovanijih dječaka Danilo Pavlović (2006) koji je za samo šest minuta postigao tri gola. Takođe priliku je dobio i Aleksa Bjelajac (2004) koji je upisao dva pogotka.

Najefikasniji u redovima domaćih bili su Aleksandar Gvozden i Jovan Janković sa po osam golova, dok je u ekipi ''Kaluđera'' najbolji bio Zoran Davidović koji je osam puta matirao golmane Kozare, glavne aktere ove utakmice.

Meč je obilježio prvi golman Saša Kovačević sa 15 odbrana, a pratio ga je i mladi Luka Andžić koji je na kraju dobio priliku i za vrlo kratko vrijeme skupio pet intervencija.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Centari civilnih inicijativa