874 Objavljeno 23 april 2018 Autor: Vidosav Đurđević

Danas su Košarkaši kluba invalida Vrbas u svojoj dvoranu “Obilićevo” u Banjaluci u okviru prvog kola proljetnog dijela prvenstva BiH pobjedom protiv „Sane“, 74:62 na najbolji način počeli drugi dio sezone, gdje brane proišlogodišnju šampionsku titulu. U tvrdoj utakmici i uz fer i korektnu igru koja je mamila aplauze i bila poslastica za ljubitelje košarke, dva najbolja tima u elitnom rangu takmičenja su publici prikazali vrhunsku igru puno prelijepih poteza, šuteva, blokada. Banjalučanima je ovo bila poslednja provjera pred dugi put u Španiju gdje će nastupiti na završnom turniru Evrolige.

Velike ekipe poput Vrbasa imaju tu privilegiju da “duga klupa” kako se to občino kaže donese prevagu jer ako recimo ne ide Demirovića i Švraku ide Modronji i Ćejvana  ili obratno pa redovno postižu veliki broj koševa bilo ko od njih četvorice. Danas su posebni dobri bili Ćejvan sa 32 postigunta poena, Modronja je ubacio 14, a Štimac i Ddemirović po 10, uz po 4 postignuta poena Ignjatovuića i Švrake  bilo dovoljno za pobjedu.

Svaka od četvrtina je bila puna dinamike u igre koš za koš ipak malu prevagu u prvom poluvremenu su imali domači igrači koji su je dobili sa 35:28.

Drugo poluvrijeme je donijelo još bolju igru oba suparnika u kojem su domaći  igrači  ubacili 39 poena a gosti iz Sanskog mosta  34 poena pa je na kraju semafor zabilježio rezultat 74:62. I ovaj put se pokazala kao tačna tvdrnja predsjedika KKI Vrbasa gospodina Umičevića da se mora postići preko 70 ubačenih koševa za pobjedu.

Recimo da ekipa Sane godinama ima uigran i  jak sastav a odnedavno su pojačani povratnikom Huljićem koji je uspješno nosio dres njemačkog Kelna a koji je danas bio najbolji srelac svoga tima.

Trener domaćih Goran Matić je imao raspoloženije strelce koji redovno postižu veliki broj poena i nešto čvršću odbanu iako su protiv sebe imali sjanu ekipu Sane, pa pobjeda nije dolazila u pitanje.

“Utakmica je bila teška i  izjednačena sa smnogo lijepih poteza i visokog ritma koji nije jenjavao tokom cijele utakmice.Bilo me  je malo straha jer sam se bojao da moji igrači više razmišljaju u napornom trodnevnom putovanju u Španiju nego na rezultat ove utakmice .Ipak pobjeda  je zaslužena iako je izvojevana mnogo teže nego smo očekivali”, rekao je po završetku bitke sa raspoloženim sanjanima trener Matić.

“Očekujemo da u Španiji pokažemo dobru igru, a svjesni smo da ekipe sa kojima ćemo odmjeriti snage imaju veliki izbor najkvalitetnijih igrača ovog spota, velike budžete,  bolju i savremeniju opremi prije svega mislim na kvalitetnija kolica koja zahjevaju mnogo manje napora ali ne idemo da se predamo.Mi ćemo se kako naš predsjednuik kaže pobiti na terenu sa svakim protivnikom  i dostojanstveno se boriti . Mislim da smo već postigli veliki rezuiltat samim tim što smo izborili mjesto među evropskim velikanima a sada ćemo pokušati da pokažemo da vrijedimo i da se nama mora ozbiljno računati. Zdravi smo i orni a svjesni  smo će da trodnevno putovanje” ostasviti trag ali mi imamo volju da se borimo i to je velika stvar koja nas podstiče “, rekao je kapiten KKI Vrbasa Igor Ignjatoviuć i u ime cijele ekipe obećao veliku borbenost i požrtvovanje.

Napomenimo još jednom da ekipa „Vrbasa“ u ponedjeljak, 23. aprila u poslijepodnevniom časovima (18) putuju za Španiju, gdje je očekuje težak ispit. Prije polaska  u VIP-salonu Sportske dvorane „Borik“ u 11 časova biće održana konferencija za novinare na kojoj će učestvovati Marinko Umičević, predsjednik KKI „Vrbas“, kapiten Igor Ignjatović i Vlado Švraka.

 

 

 

Auto Janković