977 Objavljeno 02 april 2018 Autor: Vidosav Đurđević

Jučer je u Banjaluci u sportskoj dvorani „Borik“, odigrana preijateljska utammica između domaćeg KKI Vrbasa i Una Sane iz Bihaća. Duel dva sportska prijatelja upriličen je kao provjera oba tima za finale i treće mjesto NLB lige. Naime banjalučani će se boriti za trofej a Bišćani za treće mjesto u NLB ligi.

Gosti su bolje otvorili duel i prvih pet-šest minuta vodili da bi već krajem prve četvrtine domaćin preuzeo inicijativu pa je ona završea rezultatom 18:10 za domaće.Iako je ovo bio prijateljski meč nije se štedjelo snage a oba trebera su uvježbavali neke kombinacije i vidjelo se da su obe ekipe u dobroj trenažnoj formi i spremne za Novo Mesto. Ton igri domaćoj ekipi davao je povratnik u ekipu Ante Štimac koji zbog povrede prije dvije nedelje nije mogao pomoći svojoj ekipe a koje se uspio oporaviti što je riješilo neizvjesnost oko njegovog nastupa na predstojećim utakmicama.

U drugoj čettvrtini je viđena lijepa i atraktivna košarka u kojoj je prednjačio domaćin i dobio je sa 26 :14, pa se na odmor otišlo rezultatom 44:24.U ovoj červrtini rasplamsala se bitka kao da se radi o vrlo važnoj utakmici, koja ima visoki značaj. Ove dvije ekipe su veliki sportski prijatelji a za KIK Una Sanu nastupali su Nikola Šimić, Šečić,Halilagić i Šušnjar, koji su jedno vrijeme  bili igrači i KKI Vrbasa, a kod Banjalučana je igrao Demirović kojji je ponikao u ekipi iz Bihaća.

Treća četvrtina je pokazala snagu  domaće ekipe pred kojom je odmah poslije finala u Novom Mestu u sloveniji  8.aprila i odlazak u Španiju na turnir Lige prvaka. Domaćin je i ovu četvrtinu dobio sa 22: 14. U ovoj četrrtini domaći igrači su striktno izvršavali dogovoreno pa je igra bila lijepa i tečna.

U poslednji dio igre domaćin je ušao sa velikom prednošću ali trener Matić je insistirao da se nastavi sa visokim ritmom igre, koja je bila da kažemo na prvenstvenom nivou, uz puno oštrih ali korektnih duela. Na kraju je na semaforu stajao rezultat 80:50, što je i realan odnos snaga.

„Bila je ovo dobra provjera za obe ekipe čestitam domaćinu i zahvaljujem se predsjednuku KKI Vrbasa gospodinu Umičeviću na organizaciji utakmice a poisebna zahvala za krasno gostoprimstvo. Domaćin je dans nama poželio da pobijedimo u borbi za treće mjesto a mi njima od srca želimo da i ove godine osvoje NLB ligu jer su po mom mišljenju najbolja ekipa u jugoistočnoj evropi“ rekao je Alaga Pašić igrač Una Sane i direktor reprezentacije BiH pred kojom je u junu mjesecu Evropsko prvenstvo i borba BiH za ulazak u A grupu.

Recimo da su na današnjoj utakmici za KKI Vrbas nastupili Ignjatović, Duvnjak, Sikima, B.Nedić, Štimac, Modronja, Demirović S. Šimić, Ritan, Brkić, Švraka i Ćejvan. I na ovoj utakmici domaći stelci koje je predvodio Demirović bili su raspoloženi jer su oper postigli velkii broj koševa.

 „Zadovoljan sam zalaganjem mojih igrača, ova utakmica mi je ispunila očekivanje i dobra je uvertira za važan finalni susret u novom Mestu gdje nas čeka težak protivnik .Mi očekujemo da osvojimo NLB ligu i sve osim toga bi smatrali neuspjehom jer imamo baš dobru i uigranu ekipu. A poslije finala NLB lige dolaze pripreme za Ligu prvaka gdj smo prvi put, a to nam je prilika da odmjerimo snage sa evropskom elitom koja usput rečeno ima ogromne budžete za naše uslove ali mi idemo da se časno borimo i pokažemo koliko moženo“, rekao je trener domaćih Goran Matić.

 

 

Auto Janković