907 Objavljeno 19 mart 2018 Autor: Vidosav Đurđević

KKI vrbas je u okviru poslednjeg kola grupne faze ovogovoišnje NLB lige gostovao u Bihacu, gdje je poslije četiri pobjede bio jwdini konkurent za pobjednika grupe.

Tim Vrbasa je danas nastupio oslabljen jer nije nastupio povrijeđeni Ante Štimac a poznato je da  on glavni kreator igre šamipiona iz Banjaluke. Velikim zalaganjem i odličnom igrom svih vrbasovig igrača nadoknađren je taj nedostatak sjajnog Štimca

U današnjim susretima  koji su odigrani u dvorani „Luke“ u Bihaću prvo je sa visokih 89: 41 pobijeđena ekipa Slovenije:.Najraspoloženiji sub ili Ademir Demirović  sa 27 poena, Mufid Čejvan 24 poena i Vlado Švraka sa 17 poena

U posljednjem duelu u ovom regionalnog takmičenju KKI „Vrbas“ je odigrao zanimljivu utakmicu  protiv dobre ekipe Zagreba, Iako su već bili jedina ekipa ssa svim pobjedama puleni Marinka Umičevića nisu ništa prepustili slučaju pa su u lijepoj i zanimljivoj utakmici u nadmetanju koje je magnet za gledaoce pobijedili ekipu KIK Zagreba sa 71:49 i tako grupnu fazu takmičenja zavešili sa svig šest pobjeda.Recimo da je Vrbas nastupio u sastavu Ignjatovič, Duvjnak, Nedić, Sikima, S. Šimić, Brkić, Ritan , Modronja, Demirović, Ćejvan i Švraka. Na klupi je kao i obično bio Goran Matic sa pomoćnikom Milicom Gvozdenović.

“Danšnjim pobjedama smo pokazali da smo najbolja elipa na ovim prostorima. Iako ja nisam mogao nastupiti zbog povrede prsta, moji saigrači su pokazali i kompaktnost i borbenost koja je zaista za respect. Pred nam je finale u Novom Mestu gdje nam je protivnik stari znanac italijanska ekipa  Kastelvekio , ako budemo pružili ovakvu igru nema tog protivnika kojeg ne možemo pobijediti. Moran nagklasiti iako je dobro poznato da je nama igračima teže utakmicu gledati sa kjlupe nego biti njen akter ali eto dans me je spriječila povreda da igram a sigurno ću se oporaviti do 8 Aprila za kada je zakazano finale”, rekao je Ante Štimac i dodao da ekipa koja ima ovakav igrački kadar i odlično i odgovorno  klupsko rukovodstvo mora da postiže dobre rezulate.Lopta je okrugla kaže se  ali  mi se nadamo da ćemo pobijediti i tako po peti put uzastopno osvojiti trofej u ovom regionalnom takmičenju.

 

Auto Janković