775 Objavljeno 02 maj 2019 Autor: Vidosav Đurđević

Poslije izleta u Evopu i učešća na fajnl foru ”Evro lige 2” KKI Vrbas je danas u Zenici odigrao prvo kolo proljetnog dijela Premijer lige BiH, gdje su pobijedili  domaćina KIK Bosnu rezultatom 72:43. Iako vidno umorni banjalučki igrači su odigrali odličnu utakmicu, istina da su vise minuta u igri proveli oni koji su u Italiji imali manju minutažu ali su pokazali visok kvalitet i zalaganje.Ekipa KKI Vrbasa je nastupila u sastavu Ignjatović, Duvnjak, Marko Ritan,Modronja, Štimac, Slavko Šimić, Sikima, Biljana Nedić. Nenad Ritan, Švraka i Ćejvan. 

Ova utakmica je bila značajna za Mufida Ćejvana koji se u ekipu vratio poslije  uspješnog oporavka i četveromjesečnog liječenja I pokazao da je na dobrom putu da opet bude siguran stub u igri Vrbasa.KKI vrbas je danas u timu kao debitanta imao i petnaestogodišnjeg Marka Ritana koji je u našem  klubu počeo trenirati samo prije dvije godine. Na svom debiju je za svega nekoliko minuta imao čak 3 ukradene loipte a postigao je dva poena što su saigrači popratili uzvicima oduševljenja i podrške. Strelci za Vrbas su bili Ignjatović 16 ,Švraka 14, Šimić 12, Štimac 6, Modronja 6, N. Ritan 6, Čejvan 6, Duvnjak 2, Sikima 2 i M. Ritan 2.

Recimo da su igrači KKI Vrbasa ovu utakmicu odigral u odsustvu svog predsjednika gospodina Marinka Umičevića koji u Zenicu nije putovao zbog poslovnih obaveza a sa ekipom nije bilo ni Demirovića zbog umora i Željka likića koji se vratio u matični klub “Singidunum “ iz Beograda, kao ni Bojana Brkića iz opravdanih razloga.

Pred klubom je već u nedelju nova utakmica Premijer lige BIH kada KKI Vrbas putuje u Sanski most na megdan nezgodnoj ekipi KIK “Sana”.

“Na svima nama je danas bio vidljiv umor od petodnevnog putovanja u Italiju gdje smo odigrali četiri veoma teške utakmice, ali smo bili svjesni da su i  ove utakmice Premijer lige BIH važne .Dali smo  sve od sebe daostvarimo pobjedui evo bodove nosimo kući. Čestitam mojim saigračima a posebno se radujemo povratku Ćejvana kao i debiju našeg poletarca Marka Ritana koji je izdanak našeg kluba”,rekao je kapiten KKI Vrbasa Ignjatović i dodao je KIK Bosna bio vrlo korektan kako na terenu tako i kao domaćin ove utakmice.

Utakmica je odigrana u prelijepoj dvorani Arena, a utakmicu su  vrlo korentno sudili Pašalić i Bajgorić iz Zenice a delegate je bio Samir Lušija iz Kaknja.

 

Auto Janković