481 Objavljeno 25 januar 2021 Autor: Zoran Kalinac

Početkom 2021. godine jedna od najljepših priča u Gradišci 'odigrala' se u prostorijama Caffe bar-a ''Kuglana'' gdje su se kuglaši rekreativci, ali i oni aktivni odvažili na veliki humanitarni korak.

Naime u proteklih dvadesetak dana odigrane su tri humanitarne utakmice između ekipa ''Mršavih'' i ''Debelih'', a na kraju iako je rezultat bio u potpuno drugom planu slavili su 'manje kalorični' sa 55 čunjeva prednosti.

Tako je zaokružena jedna izuzetno lijepa sportska priča u kojoj su se tri nedjelje skupljali dobrovoljni prilozi, a koji su na kraju uručeni predsjedniku Udruženja ''Svi smo mi dio vas'', kako je i glasio naziv ove manifestacije, Dragoslavu Šiniku.

''Iako je ruzultat bio u drugom planu, tokom trajanja utakmica nije tako izgledalo. Vatreno navijanje i podrška igračima na stazama je bilo veće i jače nego na mnogim prvenstvenim utakmicama. Za odličnu organizaciju prije svega treba zahvaliti Caffe baru ''Kuglana'', koja je ustupila besplatne termine, ali i ostalim koji su na bilo koji način pomogli. Ne možemo da ne istaknemo firme Konfekcija ''Gončin'' i ''Hrin-D'' koji su donirali preko 50 majica, koje su takmičari kupovali, a novac je darovan u humanitarnu kasu. Prepuni pozitivnih utisaka i energije, znamo da je ovo tek početak jedne odlične priče u našem gradu, u našoj kuglani. Možda nismo najpopularniji sport, ali naši kuglaši su sigurno jedni od najhumanijih sportista'', poručili su na kraju itekako zadovoljni organizatori.

U ovoj humanoj misiji učešće je uzelo više od 40 kuglaša, te i brojni drugi građani koji su ovih dana boravili u kuglani.

''Dio sredstava će biti izdvojen za pomoć u nabavci lijeka ''Kineret'' za trogodišnjeg Arslana Dervića iz Bužima, a ostatak će biti preusmjeren u nabavku ''Klizmi dijazepam'' i ''Frisijuma'' i ostale neophodne lijekove namjenjene za djecu sa smetnjama u razvoju na prostoru Republike Srpske i FBiH'', napisao je jedan od najvećih humanitaraca u našoj zemlji Dragoslav Šinik.

Smijeh, ljubav i podrška ovih dana 'odjekivali' su kuglanom, a učesnici i organizatori puni pozitivne energije poručuju da je ovo samo početak jedne divne ideje koja će sasvim sigurno u budućnosti dobiti svoj nastavak...


Pratite ''Micro mrežu'' na društvenim mrežama:
YouTube Logo | The most famous brands and company logos in the world Facebook, Logo, Social Network, Network  What is the history of Instagram's logo? - Quora Twitter logo history | Creative FreedomNo photo description available.

Auto Janković