702 Objavljeno 14 mart 2020 Autor: Micro Mreza

Trener košarkaša Igokee Dragan Bajić smatra da bi ABA ligu trebalo prekinuti i Partizan proglasiti za šampiona.

Iskusni trener istakao je da bi takav ishod, ne samo na Jadranu, već i u ostalim ligama, morao da se donese na osnovu trenutnog plasmana.

Bajić je pozdravio odluku da se suspenduje ABA liga kako bi se zaštitili učesnici takmičenja, ali i da je problem koliko će ova situacija da traje.

''Gledajući na svu sitaciju kako neke zemlje donose odluke o prekidima prvenstava i donošenju odluka o šampionu na osnovu tabele, ja očekujem da se to desiti i u ABA ligi i u Ligi BiH. Moja pretpostavka je da svaka liga ima pravilnik za ovakve nepredviđene situacije. U ABA ligi je kristalno jasno sve pred posljednje kolo osim možda tog četvrtog mesta ili baraža za opstanak'', rekao je Bajić za portal ''Košarka24'' iz BiH.

Kako kaže, Ukrajina i Litvanija su već prekinuli šampionate i proglasili Dnjepar, odnosno Žalgiris za prvake.

''To mislim i za Ligu BiH. Dvije pobjede bježimo prvom pratiocu i tu je dosta čista situacija. Ne zato što smo mi prvi, ali smatram da u ovoj situaciji ne znajući kad će biti nastavak da bi to bilo najbolje. Moje mišljenje je da lige treba prekinuti i na osnovu trenutnog plasmana proglasiti pobednike'', zaključio je.

Auto Janković