981 Objavljeno 11 februar 2020 Autor: Micro Mreza

Najuspješniji trener FK Laktaši svih vremena vratio se u klub nakon 12 godina. Odlaskom Željka Vranješa sa mjesta šefa struke Jagodić je važio za glavnog kandidata za novog trenera a pregovori su, posredstvom FK Borac Banja Luka, okončani danas.

Vladi Jagodiću će ovo biti drugi mandat na klupi Laktaša. On je klub u periodu od 2002. do 2007. predvodio od Treće lige RS do Premijer lige Bosne i Hercegovine, osvojivši Prvu ligu RS 2007. godine. On je u ovom razdoblju Laktaše predvodio s klupe 141. put te ostvario učinak od 92 pobjede, 30 remija i 19 poraza. Kao igrač, Jagodić je nastupao za Laktaše od 1984. do 1986. godine.

U karijeri je još trenirao banjalučki Borac, Ljubić Prnjavor, Kozaru iz Gradiške, zenički Čelik, Slobodu iz Tuzle, srbijanski Javor iz Ivanjice, Jedinstvo Bihać, Zvijezdu Gradačac i reprezentaciju BiH do 21 godine.
 
Za zvaničnu stranicu kluba Jagodić je izjavio: ''Ja vjerujem da je ovo iznenađenje za sve, ali možda i ne bi trebalo biti. Ja sam iz FK Laktaši prije 18 godina krenuo u trenerske vode a kao član FK Borac, koji je moja "druga kuća" . Bilo je to davno, mnogi su i zaboravili, ali su Laktaši za tih 5 godina i 3 dana pod mojim vođstvom napredovali iz treće lige RS do Premijer lige BiH i bili osmi na tabeli u polusezoni, kada sam se vratio u Borac. To se ne zaboravlja. Laktaši su trenutno u prilično teškoj situaciji. Treba im pomoć.
 
Projekat u koji kreću uz pomoć FK Borac bi trebao od ljeta da zaživi u punom smislu. Tu sam da pomognem u stvaranju početne "platforme" da bi to od ljeta funkcionisalo. Moja želja u ovoj pauzi je bila isključivo inostrani angažman, ali i Iran i pogotovo Slovenija se nije ostvarilo, što ne znači da neće u narednom periodu. Do tada, ili do neke adekvatne ponude iz vrha BH fudbala, gdje smatram da mi je realno i mjesto, ja ću pomoći mojim prijateljima i iz FK Laktaši i iz FK Borac da ovaj projekat zaživi.
 
Nije me dugo bilo u fudbalu RS, skoro 6 godina, jer su me "ugledni advokat" i njegovi saradnici proglasili kolateralnom štetom Srpskog fudbala. Mene koji sam osvojio 10 trofeja na nivou Republike Srpske i jedan na nivou BiH. Ali, ničija ne gori do zore. Ja sam sva ta poniženja izdržao i evo me ponovo tamo gdje pripadam i gdje još mogu mnogo dati za razvoj i unapređenje fudbala Republike Srpske.
 
Ja znam da velika većina u fudbalskoj porodici Republike Srpske dobro zna ko sam i šta sam do sada postigao u fudbalu kroz sve segmente "najljepše sporedne stvari" na Svijetu, a krenuo sam iz mog Kočićeva. Bit ću slobodan da kažem da zbog tiranije pomenutog, osjećam da sam na novom početku. I baš u Laktašima. I nije mi ni malo "ispod nivoa" jer volim raditi i stvarati. Laktaši će biti uz Borac razvojni klub a zašto ne bi sledeće godine se borio i za mjesto u Prvoj ligi RS.''
 
Danas je obavljena i prozivka fudbalera Laktaša i odrađen prvi trening, a novom treneru se odazvalo 20 igrača.
 
Auto Janković