389 Objavljeno 20 novembar 2021 Autor: Micro Mreza

Na Gradskom stadionu Velimir Sombolac u Gradišci, pred oko stotinjak gledalaca danas je odigrana utakmica 15. kola m:tel Prve lige Republike Srpske između Kozare i Borca iz Kozarske Dubice u kojoj su gosti slavili sa 1:2.

Utakmica nije bolje mogla početi za domaćina. U 2. minuti slobodan udarac sa nekih dvadeset dva, tri metra izvodi Lolić i majstorski šalje loptu u mrežu gostiju iz Kozarske Dubice i dovodi Kozaru u vođstvo od 1:0.

Nije mnogo trebalo fudbalerima Borca da povežu redove, i već u 10. minuti pokušava Burazor, ali je neprecizan. Minut kasnije Savanović pravi prodor po desnoj strani i šuta, ali je golman Borca Arias Orlando na mjestu. U 18. minuti lopta pogađa Veljkića u ruku u šesnaestercu Kozare i sudija Aleksić pokazuje na bijelu tačku.

Siguran izvođač kaznenog udarca je Tomaš i Borac dolazi do izjednačenja. Igra se otvoreno na obe strane i jedni i drugi se smjenjuju u napadima. Pokušava Krneta, ali je neprecizan, dok mu na drugoj strani uzvraća Lolić šutem pored gola. U 25. minuti Lolić izvodi slobodni, Runić šutira glavom, ali pored gola. Minut kasnije, nakon prodora pokušava Savanović, ali je golman Borca siguran. U 35. minuti Malbašić centrira nakon prodora po lijevoj strani, Šikanjić skače i šutira loptu glavom, ali ona odlazi tik iznad prečke. Na drugoj strani prijete Tomaš i Burazor, ali Modić otklanja opasnost. Pokušava Savanović, a malo zatim i Runić, ali se rezultat do poluvremena ne mijenja.

I u drugom poluvremenu obje ekipe nastavljaju da igraju otvoreno i smjenjuju se u napadima. Prva konkretnije prijeti Kozara preko Šikanjića čiji pokušaj u 60. minuti blokira odbrana Borca. Minut kasnije jak šut Savanovića po zemlji brani Arias Orlando.

Tri minuta kasnije, kontru Dubičana završava Krneta koji postiže gol za vođstvo gostiju od 1:2. U 70. minuti Šikanjić snažnim volejem šalje loptu zamalo pored gola gostiju. Tri minuta kasnije Šikanjić je ponovo u šansi, šutira, ali kolumbijski golman na golu Dubičana vrhovima prstiju zaustavlja loptu.

Uzvraćaju gosti brzim kontranapadom, ali je Mikić neodlučan i šalje loptu pored gola. U 77. minuti Runić šutira glavom, ali danas možda i ponajbolji pojedinac u redovima Dubičana Arias Orlando paradom odbija njegov udarac. U 83. minuti Savanović spušta loptu Runiću koji šutira iz peterca, ali je kolumbijac opet na mjestu. Dva minuta kasnije, Malbašić odlično pronalazi Runića nakon prodora, ovaj u padu zahvaća loptu, ona prolazi pored već savladanog golmana dubičana, ali stativa zaustavlja njen put, te se rezultat do kraja utakmice ne mijenja.

Ovim kolom završava se jesenji dio prvenstva koje se nastavlja u proljeće 2022. godine utakmicama 16. kola, a u kojoj će Kozara na stadionu ''Velimir Sombolac'' u Gradišci ugostiti Alfu iz Modriče.

FK Kozara (Gradiška): Modić S., Janičić N., Veljkić S. (od 46. min. Bobić L.), Hamzić A., Lolić D., Malbašić A., Savanović M. (od 86. min. Matić B.), Đurić L. (od 65. min. Šikuljak D.), Runić M., Pepić D. (od 34. min. Govedarica S.), Šikanjić M., trener Žerić N., nisu igrali: Glišić P., Ljepojević L., Nikić F.

FK Borac (Kozarska Dubica): Arias B.W. O., Bunić N., Ćulibrk M., Milenković U., Kovaćević M., Tomaš S., Radaković S., Suljić A., Krneta O. (od 89. min. Petraković O.), Kovačević I., Burazor G. (od 56. min. Mikić F.), nisu igrali: Drvenica R., klupa: Mršić M., Babić N., Vučen B., Krneta N., Gligić M.

/fkkozara.org/

Auto Janković