704 Objavljeno 16 oktobar 2021 Autor: Micro Mreza

Futsaleri Policajca spremno dočekuju novu sezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine. Iza njih su dobre pripreme, a trener Nikša Gligić za ''sport.dc'' kaže da su i pripremne utakmice pokazale da je Policajac spreman.

''Počeli smo sa pripremama sredinom septembra. Mjesec dana se spremamo za nadolazeću sezonu i dosta toga smo uradili u ovom periodu. Odigrali smo i tri prijateljske utakmice i one su pokazale da prilično spremno ulazimo u novu sezonu Premijer lige'', rekao je za ''sport.dc'' Nikša Gligić.

Svjesno je Policajac podmladio igrački kadar. Umjesto nekih iskusnijih i provjerenih igrača, stiglo je nekoliko mlađih momaka.

''U prelaznom roku smo podmladili igrački kadar, pa su u redove Policajca došli Savić, Đukanović, Zoranović i Nikić, dok su nas sa druge strane napustili iskusniji igrači: Mirković, Marinković, Munjiza i Prošić''.

Policajac je ove sezone ispred sebe postavio cilj opstanka u Premijer ligi.

''Ciljevi KMF Policajca za ovu sezonu su prvenstveno da izborimo opstanak u najelitnijem takmičenju, te da nastavimo sa dovođenjem mladih igrača koji će uz iskusnije igrače stasavati i kroz par godina biti nosioci igre našeg tima''.

U prvom kolu nove sezone Policajca čeka duel protiv tuzlanskog Salinesa.

''Dosta dobro poznajemo ekipu FC Salines, koji kao i mi u ovu sezonu ulaze sa podmlađenim sastavom, tako da očekujemo da će ovo biti dobra fudbalska predstava mladih nada futsala. Naravno, bitno je dobro otvoriti prvenstvo i imajući u vidu da smo domaćini u prvom kolu, ne planiramo se braniti i sigurno da ćemo ići na pobjedu i prva tri boda u novoj sezoni''.

/sport.dc/

Auto Janković