Auto Janković
224 Objavljeno 20 jun 2021 Autor: Micro Mreza

Predpioniri (2010.) i pjetlići (2011) Akademije Sporting iz Teslića gostovali su ove srijede u Beogradu, odigravši dvije prijateljske utakmice protiv vršnjaka FK Crvena Zvezda na pomoćnim terenima stadiona Rajko Mitić.

Delegacija koju je činilo 60 fudbalera i tri trenera upisala se u istoriju fudbala u opštini Teslić kao prva ekipa koja je imala tu čast i priliku da na poziv Crvene zvezde odigra susret u Beogradu.

Ekspedicija je krenula ujutro u devet sati iz Banje Vrućice i ispraćena je od strane roditelja i prijatelja kluba. Šestočasovno putovanje u udobnom autobusu dječaci su lako podnijeli, jer su sa velikim uzbuđenjem čekali utakmicu protiv velikana.

Po dolasku u Beograd domaćin je organizavao posjetu muzeju FK Crvena Zvezda u kojem su izloženi svi pehari koje je ovaj klub osvojio u 76 godina dugoj istoriji. Tu su i mnogi razni eksponati, kao i izlaz u VIP ložu sa koje se širio pogled ka suncem okupanim tribinama stadiona, a u daljini je sijao Hram Svetog Save.

Po završetku posjete stigle su pohvale od radnika muzeja na ponašenje i vaspitanje dječaka iz Teslića, a upravo je to jedan od ciljeva AF Sporting, što je i objasnio trener Bojan Jelić.

''Samo iskrenim radom i pedagoškim pristupom učimo djecu da napreduju i da kroz takav odnos omoguće sebi da se razvijaju i kao ličnosti i kao sportisti'', rekao je Jelić.

Dva terena omladinske škole Crvene zvezde iza južne tribine bila su spremna za odigravanje utakmice. Susret su obije ekipe počele u najjačim sastavima, da bi završili oni koji manje dobijao minutažu.

Na kraju su pjetlići izborili neriješen rezultat, dok su pioniri poraženi sa dva gola razlike.

Ono što je ipak važnije reći da na našim prostorima rastu fudbalski talenti, što nam je potvrdio i koordinator škole fudbala Crvene zvezde, Vladimir Cvjetićanin.

''Saradnja sa klubovima iz tog kraja za nas je obaveza, ali istovremeno i čast i zadovoljstvo, već smo odabrali iz ovog kluba par igrača koje pratimo i koje ćemo uskoro priključiti našoj ekipi'', objasnio je Cvjetićanin.

Kako je bilo mladim dječacima iz Akademije fudbala Sporting u Beogradu pogledajte u prilogu.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Centari civilnih inicijativa