Auto Janković
586 Objavljeno 07 maj 2021 Autor: Zoran Kalinac

Nakon nešto više od mjesec dana pauze na fudbalskim terenima širom Gradiške, Laktaša, Srpca i Prnjavora naći će se fudbaleri svih 16 timova PFL Gradiška.

Odlukom Republčkog štaba 22. marta sva takmičenja u nižim ligama su obustavljena, a većina šampionata nastavljena je u proteklih desetak dana. U nedjelju 09. maja svoj nastavak po sistemu plej-of i plej-aut dobiće i jedan od najkvalitetnijih nižih rangova (PFL Gradiška).

Područni savez zajedno sa klubovima odlučio je da će se nakon pauze odigrati još sedam kola u Ligi za prvaka i Ligi za opstanak. Sezona koja je od samog početka bila itekako zanimljiva, što u borbi za prvo mjesto koje vodi u Regionalnu ligu, što u donjem dijelu tabele gdje se veliki broj timova bori za opstanak, sad će biti još neizvjesnija.

Liga za prvaka

Glavnu riječ u narednih 630 minuta borbe za titulu vodiće Torpedo i 13 Skojevki, međutim sasvim sigurno da će se vodećem dvojcu priključiti Potkozarje, Kozara, Sloga DIPO i Obradovac, dok će nešto komfornije u nastavak sezone ući Sloboda i Mladi Krajišnik.

Derbi susret 1. kola odigraće se u Turjaku, a snage će odmjeriti Kozara i Sloga DIPO, dok će vodeći trojac nastavak prvenstva dočekati u ulozi domaćina. Torpedo će ''Kraj kolone'' igrati protiv Mladog Krajišnika, u Grbavcima će gostovati Sloboda, dok će se u Aleksandrovcu Obradovac suprostaviti Potkozarju.

Liga za opstanak

Sudeći po trenutnoj tabeli i načinu odigravanja posljednih sedam kola u teškoj borbi za opstanak naći će se čak sedam timova, izuzev Omladinca koji je na prvom mjestu sa 24 boda. Ipak i u Brestovčini moraju biti oprezni ukoliko žele što prije obezbjediti siguran opstanak, a priliku za to imaju već u nedjelju kada će na svom stadionu dočekati posljednjeplasirani mašićki Borac.

Najznačajniju utakmicu u 1. kolu odigraće Laminci i Župa, dok se još sastaju Polet i Kalemi, te Biseri i Borac iz Šibovske.

Parovi 1. kola i tabela:


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Testing centar Gradiška