Auto Janković
241 Objavljeno 14 april 2021 Autor: Srna

Voćari ponovo treba da zaštite zasade s obzirom na to da je za naredne dvije noći prognozirana temperatura vazduha ispod nule, rekao je Srni stručni saradnik za voćarstvo u prijedorskoj kancelariji Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Mirko Јokić.

Јokić je savjetovao da voćari radi zaštite od mraza primjene fitoregulatore, antifrost sisteme i zagrijavanje.

''Prema prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, očekuju nas dva dana sa ponovnom pojavom mraza. Negativna temperatura vazduha najavljena je u noći sa srijede na četvrtak 14. na 15. april i u noći sa četvrtka na petak, 15. na 16. april'', rekao je Јokić.

On je rekao da se tokom naredne noći može očekivati temperatura i do minus tri stepena Celzijusova, te da nije isključeno da i večeras bude zabilježena temperatura vazduha ispod nule.

Јokić je izjavio ranije da su snijeg i mraz prošle sedmice pričinili ogromnu štetu u zasadima voća na području prijedorske regije, posebno kada je riječ o kruški i šljivi.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Testing centar Gradiška