1523 Objavljeno 07 oktobar 2021 Autor: Bojan Trgić

Novi mural u Vidovdanskoj ulici pod nazivom ''Kozaračko kolo'' djelo je umjetnice Nataše Konjević i Đurađa Stevanovića, a krasiće zidove zgrade u blizini hrasta.

Inicijativu za realizaciju murala ''Kozaračko kolo'' autorke Nataše Konjević, pokrenula je gradska uprava i KUD Kolovit, a povod za to je kandidatura pletenog – kozaračkog kola na UNESCO-vu listu svjetske nematerijalne baštine, koja će se desiti sledeće godine.

''Želja nam je bila da spojimo moderno i tradicionalno i da mural zainteresuje naše građane i skrene pažnju na ono po čemu smo prepoznatljivi, nadamo se uskoro na svjetskom nivou. Ovo je samo jedna od aktivnosti kojom ćemo promovisati ovaj događaj, a plan je da se tokom sledeće godine organizuje niz aktivnosti na tu temu: bojanke i radionice za djecu, didaktičke puzle, memori igrice, bajka i predstava o kozaračkom kolu, te niz drugih promotivnih doigađaja, kojima ćemo promovisati ovaj važan događaj za Gradišku'', poručuju iz Gradske uprave Gradiška.

Opširniji tekst pročitajte na portalu Priče sa granice.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Auto Janković