690 Objavljeno 31 maj 2021 Autor: Micro Mreza

''Prirodu nismo naslijedili od svojih predaka, nego posudili od svojih potomaka'' često je pominjana indijanska poslovica.

U suštini čovjek pripada prirodi, a ne priroda čovjeku. Zbog toga svakodnevno trebamo raditi na zaštiti i očuvanju životne sredine, jer prirodu koju smo posudili trebamo sačuvati mlađim generacijama.

Mnogi su mišljenja da djeca mnogo više brinu za prirodu od odraslih, a mladi kroz razna ekološka udruženja učestvuju u čišćenju i unapređenju životne sredine.

Za ovo izdanje emisije ''Priče sa granice' čućete koliko su mladi iz pet bh-a gradova posvećeni zaštiti životne sredine, da li i u kojoj mjeri provode akcije čišćenja gradova i prirode u svojim sredinama.

Slijede priče o aktivizmu mladih u Kalesiji, Trebinju, Zvorniku, Velikoj Kladuši i Gradišci.

Ovaj projekat "Priče sa granice" je omogućen zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku pomoć Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Auto Janković