733 Objavljeno 17 septembar 2020 Autor: Micro Mreza

Sinoć je oko 21 čas završena 34. redovna sjednice Skupštine grada Gradiška, na kojoj je pored rebalansa budžeta usvojen i izvještaj o radu Skupštine grada za prvo polugodište 2020. godine, Prijedlog Akcionog plana održivog upravljanja energijom i prilagođavanja klimatskim promjenama grada Gradiška za period do 2030. godine, kao i Izvještaj o radu Odjeljenja za inspekcije za prvih šest mjeseci ove godine.

Usvojen je  Izvještaj o realizaciji Akcionog plana rodne ravnopravnosti na području Gradiške za period 2018-2020, za 2019. godinu kao i Izvještaj o radu JU za predškolsko vaspitanje i obrazovanje djece ''Lepa Radić'' za radnu 2019/2020. godinu.

Odbornici su usvojili informacije o poslovanju gradskih javnih ustanova iz oblasti kulture, Kulturnog centra, Zavičajnog muzeja, Gradskog pozorišta i Narodne biblioteke, gradskih javnih ustanova iz oblasti zdravstva i socijalne zaštite, Doma zdravlja, Apoteke Gradiška i Centar za socijalni rad Gradiška, kao i Informacije o poslovanju Turističke organizacije grada Gradiška, Razvoje agencije "Raga", javnih preduzeća čiji je osnivač grad, Radio Gradiška i sportska dvorana "Servicijum" Gradiška, za period januar-jun 2020. godine i informacije o poslovanju gradskih komunalnih preduzeća, Vodovoda, Gradske čistoće i Toplane Gradiška, takođe za prvih šest mjeseci 2020. godine.

Usvojeno je i više odluka vezanih za prostorno planiranje i imovinsko-pravne odnosa.

Odbornici su razriješili dužnosti dosadašnjeg načelnika Odjeljenja za opštu upravu Vladu Sladojevića, zbog sticanja prava na penzionisanje, a za vršioca dućnosti načelnika ovog odjeljenja imenovana je Božana Gluvić.

Oko ove tačke vodila se burna rasprava, gdje su odbornici opozicije tvrdili da se radi o klasičnom nepotizmu, jer su u Službi gradonačelnika zaposlene prvo jedna, a onda i druga kćerka Rade Cumbe, direktora Centra za socijalni rad Gradiška. O ovom problemu je pisala i Micro mreža, no, iz Gradske uprave Gradiška su nastavili planirano. 

Sa druge strane gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić je poručio da je na njegovo insistiranje kćerka Rade Cumbe vraćena u Službu gradonačelnika, jer je ona htjela da napusti ovaj resor. 

Burni završetak pretposljednje Skupštine u ovom sazivu označiće zanimljivu predizbornu kampanju u kojoj se za mjesto gradonačelnika nadmeću aktuelni gradonačelnik Zoran Adžić (SNSD) i Mirko Samardžija (SDS).

Foto: Radio Gradiška