Auto Janković
1793 Objavljeno 24 jun 2021 Autor: Bojan Trgić

Na današnjoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske bilo je zaista burno. Za to su se pobrinulu narodni poslanik Nebojša Vukanović i potpredsjednik NSRS Denis Šulić.

Tokom samog skupštinskog zasjedanja, Šulić je nekoliko puta prekidao Vukanovića, striktno naglašavajući da se mora držati dnevnog reda. U jednom momentu Vukanović je komentarisao stav Rajka Vasića, nakon čega mu je Šulić oduzeo riječ.

Na snimku se može vidjeti kako Šulić prekida Vukanovića tokom izlaganja tvdeći da se udaljio od teme, odnosno tačke dnevnog reda.

U jednom trenutku čuje se Vukanović kako viče "prekini" nekoliko puta i "ko si ti", nakon čega Šulić prekida sjednicu, odnosno daje pauzu od pet minuta.

Dalje se na snimku vidi kako Vukanović prilazi Šuliću, a drugi poslanici su spriječili da između njih dođe do fizičkog kontakta.

"Ja nisam išao da bih se fizički sukobio sa Šulićem. Išao sam da mu ukažem na to da mi ne može konstantno oduzimati riječ, ne dozvolivši da pročitam jednu rečenicu iz intervjua Rajka Vasića, koji traži potpunu cenzuru i zatvaranje rada Narodne skupštine RS-a za javnost. Kako Vasić piše, tako oni postupaju, ne dozvoljavaju nam da govorimo i na sve načine nas opstruišu", poručio je Vukanović.

Šulić tvrdi da je samo poštovao poslovnik i da je prije oduzimanja riječi Vukanoviću nekoliko puta izricao upozorenja.

"Gospodin Vukanović je pokušao da iskoristi netačan naovod i onda je krenuo s pričom o Rajku Vasiću, što nema nikakve veze s ovim institutom, pa sam mu izricao opomene i to mi je inače praksa, ne izričem odmah sankcije. On je krenuo da me ućutkuje, pa sam ga upozorio da smiri ton, jer to nije normalan odnos narodnih poslanika u samom plenumu i u prepirci sam mu oduzeo riječ, nakon čega je on ustao i krenuo prema skupštinskoj govornici i ja sam uzeo pauzu od 10 minuta da ne dođe do nekog većeg incidenta".

Nakon našeg pitanja Šuliću zašto na isti način ne prekinu Milorada Dodika kada krene sa vrijeđanjem poslanika opozicije, on je odgovorio da su i njemu izricali opomene i da sve tretiraju na isti način.

Obzirom da su Vukanović i Šulić nedavno sjedili u jednom kafiću u Gradišci, u vrijeme Vukanovićevog obilaska grada na Savi, pitali smo ih kakav je inače njihov odnos, na šta je Vukanović kratko poručio da oni nemaju nikakav odnos mimo Narodne skupštine.

"Ja sam tada sjedio s narodom i on je naišao, valjda tu negdje živi. Zvali smo ga da svrati ali razgovor nije bio ni malo ugodan, jer smo ga obasipali teškim pitanjima. Ja se trudim da svugdje budem čovjek i da mi stranka ne određuje ponašanje, što izgleda nije slučaj za poslanike SNSD-a", dodao je Vukanović.

Što se Šulića tiče, on je kratko dodao da nema lično ništa protiv bilo koga i da je spreman sa svima da razgovara ali da je Narodna skupština Republike Srpske mjesto gdje važe određena pravila i tih pravila trebaju svi da se drže. 

Na kraju vam donosimo i izjave poslanika opozicije i Denisa Šulića po pitanju samog incidenta.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Centari civilnih inicijativa