Auto Janković
6120 Objavljeno 22 jun 2021 Autor: Bojan Trgić

Kako nezvanično saznaju izvori bliski ''Micro mreži'', poznati gradiški advokat Mile Kovačević preuzima Gradski odbor Srpske demokratske stranke Gradiška. Tragom ove informacije kontaktirali smo Kovačevića i rukovodstvo SDS-a Gradiška.

U kratkom telefonskom razgovoru za ''Micro mrežu'', Kovačević je odgovorio da nema komentar na naše pitanje da li preuzima SDS u Gradišci.

Sa druge strane iz Gradskog odbora SDS-a Gradiška su demantovali ovu inforamciju, tvrdeći da od toga nema ništa.

Ono što je interesantno kada je u pitanju Kovačević, jesu pregovori koji su vođeni s njim još pred lokalne izbore prošle godine. Ti pregovori su išli u pravcu zajedničkog kandidata opozicije za gradonačelnika Gradiške, a taj kandidat je trebao biti upravo Kovačević. Međutim, ti pregovori su propali.

Šta će na kraju od ovoh informacija biti, ostaje da vidimo. Ono što je interesantno pomenuti kada je u pitanju Mile Kovačević, je njegova popularnost iz oblasti pravosuđa, gdje važi za jednog od najuglednijih advokata s ove regije.

Pored toga, ono što je interesantnije, jeste smjena Kovačevića sa mjesta predsjednika Fudbalskog saveza Republike Srpske, da bi na njegovo mjesto došao aktuelni predsjednik Fudbalskog saveza BiH Vico Zeljković. Oko čitave situacije se digla prašina, jer je Kovačević tvrdio da je nezakonito smijenjen, dok su sa druge strane stizale optužbe na račun Kovačevića, da je uništio FSRS.

Da opozicija u Gradišci ima ozbiljne namjere po pitanju prestrojavanja za opšte izbore, koji su po mnogima ključni, pokazuju i nedavne posjete opozicionih lidera Partije demokratskog progresa, koji su najavili promjene u cijeloj Republici Srpskoj pa i u Gradišci.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Centari civilnih inicijativa