Auto Janković
338 Objavljeno 30 april 2021 Autor: Micro Mreza

I danas veliki broj građana u Bosni i Hercegovini ne može ostvariti jedno od osnovnih prava - pravo na rad, što nas dodatno obvezuje da svakodnevno ulažemo maksimalne napore kako bismo mijenjali takvo stanje.

Podsjetili su da će zbog pandemije korona virusa ove godine, kao i prethodne, Međunarodni praznik rada biti obilježen nešto skromnije i uz puno poštovanje epidemioloških mjera, s ciljem zaštite zdravlja svih građana.

Prvi maj međunarodni praznik rada se obilježava dva dana, 1. i 2. maja.

''U nastojanju da se osigura bolja budućnost svima nama, svim građanima želimo da u miru i dobrom zdravlju i raspoloženju provedu predstojeći praznik rada'', poručili su iz ministarstva.

Međunarodni praznik rada obilježava se kao sjećanje na velike radničke proteste održane u Čikagu 1. maja 1886. godine, kada je u sukobima sa policijom poginulo i ranjeno više radnika, a nekolicina radnika je osuđena na smrt. Ovaj praznik je simbol borbe za prava radnika, za humanije i pravednije odnose i dostojanstvene radne i životne uslove za sve, ali i izraz radničke solidarnosti u cijelom svijetu.

/Srpskainfo/

Testing centar Gradiška