1780 Objavljeno 11 april 2021 Autor: Bojan Trgić

Srpski član Predsjedništva Milorad Dodik zajedno sa ministrima u Vladi Republike Srpske Predragom Pašalićem, Srebrenkom Golić, Zorom Vidović i Nedeljkom Ćorićem, te direktorima "Autoputeva Republike Srpske" Dušanom Topićem i "Puteva Republike Srpske" Davorom Kostreševićem je boravio u posjeti Gradišci, gdje je, između ostalog, obećao i nekoliko infrastrukturnih projekata.

Projekti iz oblasti saobraćaja koji podrazumijevaju rekonstrukciju magistralnog puta Klašnice-Gradiška i Vrbaška-Kozarska Dubica, su prioritet koji ćemo u narednom periodu realizovati, poručio je Dodik.

"Činjenica da je grad Gradika povezana atuoputem sa Banjalukom i dalje prema Doboju govori o tome da je Gradiška promijenila svoj imidž i da izgradnjom mosta koji očekujemo da će biti u idućoj godini i povezivanjem sa autoputem Beograd-Zagreb sigurno će biti dobrobit za cijelu Gradišku i rasterećenje njene lokalne infrastrukture. Rekonstrukcija puta koji će ići od Klašnica prema Gradišci je nešto što očekuje i Laktaše i Gradišku ali isto tako i rekonstrukcija puta Vrbaška prema Dubici."

Dodik je naglasio da je u Gradišci vidljiv sveukupni razvoj čemu je značajno doprinijenila i pomoć sa republičkog nivoa. Upravo na toj pomoći se zahvalio gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić, naglašavajući da Gradiška ima podršku organa Republike Srpske na svim nivoima.

"Moram reći da u protekle četiri godine zahvaljujući obostranoj saradnji grada Gradiške i Vlade Republike Srpske i svih organa Republike Srpske grad Gradiška je nastavio svoj infrastrukturni razvoj."

Pored pomenutih projekata pričalo se i o savskom nasipu koji je rekonstruisan u dužini od 56 kilometara ali i o izazovima koje je sa sobom donijela pandemija. Pored ove posjete Gradišci, Dodik je najavio da će u naredna tri mjeseca posjetiti sve lokalne zajednice u Republici Srpskoj.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Auto Janković