1294 Objavljeno 04 avgust 2021 Autor: Duško Mrkonjić

Temperature vazduha u osjetnom padu. Tokom ranijih jutarnjih časova, sparno i vjetrovito. U nastavku jutra, očekuje se prolazak fronta koji će u našim krajevima usloviti pljuskovite padavine, kao i pad temperature vazduha.

Tokom drugog dijela dana postepeno razvedravanje, pa se očekuje promjenjivo i uglavnom oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima i sunačnim periodima, a krajem dana i pretežno sunčano.

Najhladnije biće u noći s četvrtka na petak uz temperature vazduha od 13ºC do 17ºC, a najtoplije pred i tokom početnog perioda padavina, s temperaturama vazduha od 20ºC do 26ºC. Biometeorološki uslovi tokom većeg dijela dana nepovoljni. Uslijed promjene vremena, jakih udara jugozapadnog vjetra, padavina, kao i osjetnog pada temperature vazduha tegobe mogu osjetiti meteoropate u vidu nesanice, razdražljivosti i glavobolje, te hronični, reumatski i sračni bolesnici.

U petak svježije tokom jutra. Promjenjivo i uglavnom sunčano uz duže prolazne oblačne periode. Dnevne vrijednosti temperature vazduha u blagom porastu poredeći s četvrtkom. Tokom noći s četvrtka na petak i ranijih jutarnjih časova u petak moguća slaba magla ili izmaglica uz Savu i po kotlinama na Kozari. Minimalna temperatura vazduha od 11ºC do 17ºC, u Gradišci od 15ºC, a najviša dnevna od 24ºC do 31ºC. Biometeorološki uslovi povoljniji.

Tokom ranijih jutarnjih časova na područjima gdje se očekuje kratkotrajna slaba magla ili izmaglica manje tegobe mogu imati hronični bolesnici.

Za vikend novi toplotni talas, a u nedjelju i tropski dan. U subotu i nedelju pretežno sunčano uz malu prolaznu oblačnost, ali bitno je naglasiti da se očekuje i talasanje doline, koja u našim krajevima tokom vikenda, posebno nedjelje, može usloviti prolazne padavine. Biometeorološka prognoza povoljna.

Tokom nedjelje izbjegavati duži boravak na otovrenom od 11 do 17 časova (temperature vazduha preko 35ºC). Tegobe uslijed toplotnog talasa mogu osjetiti srčani bolesnici, starije i gojaznije osobe, te mala djeca.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Centari civilnih inicijativa