3004 Objavljeno 16 oktobar 2021 Autor: Bojan Trgić

Ne mogu da se otmem utisku, a da ne prokomentarišem puteve koji se asfaltiraju najčešće tokom izbora, a onda nakon mjesec ili dva propadaju, pa se ponovo krpe i tako u nedogled.

Fotografiju koju je zabilježila ekipa Micro mreže u Brestovčini svjedoči o tome kako su se nekada putevi radili i gradili. Asfalt na magistralnom putu je debljine oko 20cm, a podloga je čvrsta i nabijena u nekoliko slojeva. Ovaj magistralni put svakodnevno podnosi teret nekoliko hiljada automobila dnevno ali se malo ko sjeća kada je zadnji put presvučen.

Sa druge strane grada jad i čemer. Magistralni put prema Kozarskoj Dubici u Kruškiku i Čatrnji je propao nakon manje od mjesec dana po završetku radova. Put u koji je uloženo oko milion KM se krpi svakih mjesec dana.

Ovdje jasno treba reći da je tada direktor Puteva Republike Srpske Nenad Nešić isticao kako će ovo biti put za primjer kako se radi. Međutim, Nešić je na tom putu gradio kampanju, pa je asfaltirao lokalne puteve po mjesnim zajednicama koji su prošli na isti način kao i taj put. 

Jedan od tih puteva je put koji veže Brezik Lamince i selo Gredu, koji se raspao nakon mjesec dana od završetka radova.

Uz sve navedeno upozorili smo i na to kako se nekada asfaltirani putevi danas šljunče.

Sve navedeno ukazuje na činjenicu da građani moraju da uzmu stvari u svoje ruke. Za svake radove postoji nadzorni organ pa bi društvo trebalo više pažnje posvetiti ovakvim stvarima i pritisnuti institucije da rade svoj posao inače ćemo bacati novac ali i glasove.

Na kraju ću citirati jednog prijatelja koji je nakon što je čuo da će u narednom periodu biti rekonstruisan magistralni put Klašnice-Gradiška izjavio: "Bolje da oni tu ništa ne diraju da ne bude kao sa Čatrnjom i Kruškikom".


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Auto Janković