Nepospremljen je ostao sto pun hartije išvrljane mojim pokušajima od sinoć da napišem nešto zaista dobro, otvorena i skoro ispijena boca nekog lošeg viskija što sam za rođendan dobio, ne znam ni od koga, više nije ni bitno, zatim vrećica duvana nedovoljnog sadržaja da izgura dan i petrolejska lampa napuknutog stakla, začađena na uskom dijelu koju sam kupio na Bajlonijevoj pijaci u Beogradu za dvjesta dinara.

272 Objavljeno 19 oktobar 2020 Autor: Milan Stojić

Iako se globalna pandemija korona virusa negativno odrazila na gotovo sve aspekte privrede širom sveta, jedan sektor definitivno ne samo da ne trpi posledice, već doživljava i rast veći nego ikada - onlajn prodaja. Kupovina onlajn postala je jedan od najpopularnijih oblika kupovine zbog mogućnosti da se njom smanje socijalni kontakti i širenje zaraze.

110 Objavljeno 19 oktobar 2020 Autor: Ljiljana Bugarin

Pet dana pred početak predizborne kampanje i ludnice koja nam je zadnjih 30-ak godina prisutna svake dvije godine, pitamo se gdje su ljudi koji su bili normalna pojava pred izbore, bilo lokalne, bilo republičke. 

1769 Objavljeno 10 oktobar 2020 Autor: Bojan Trgić

Kao što je Nil Ferguson, poznati britanski istoričar, predsjednika SAD Donalda Trampa,  nazvao prvim „rijaliti predsjednikom“ u istoriji, moglo bi se, s mnogo osnovanosti, reći da je BiH prva „rijaliti država“ na svijetu, čija je stvarnost totalno pseudopolitizovana  do krajnjih granica rijalitizma.

407 Objavljeno 13 septembar 2020 Autor: Đorđe Latinović

Do lokalnih izbora, koji su po mnogo čemu specifični, je ostalo nešto više od tri mjeseca. Stranke se već grupišu, odborničke liste formiraju, a kandidati predstavljaju. U Gradišci je situacija specifična, liste su manje-više formirane, veliki broj stranaka je podržao aktuelnog gradonačelnika i kandidata Zorana Adžića, dok opozicija još nema kandidata.

943 Objavljeno 09 avgust 2020 Autor: Bojan Trgić