Auto Janković
487 Objavljeno 06 mart 2020 Autor: Micro Mreza

U susret Danu žena predstava ''Veseli kvartet'' odigrana je pred gradiškom publikom.

Povodom Međunarodnog dana žena, Gradsko pozorište Gradiška odigralo je treću reprizu urnebesne komedije "Veseli kvartet" na pozorišnoj sceni Kulturnog centra i još jednom oduševilo domaću publiku.

Predstavu je režirala Lilijana Ivanović, reditelj iz Zrenjanina kojoj je ovo 280. režija u karijeri. Ivanovićeva je uradila scenografska i kostimografska rješenja, te odabir muzike. U predstavi igraju: Draško Vidović, Jelena Kesić, Mirela Predojević i Admir Mešić.

"Veseli kvartet" je komedija vodviljskog tipa, u kojoj su akteri dva bračna para i njihove međusobne nevjere i otkrivanje istih, puna komičnih zapleta i raspleta. Ova urnebesna komedija na duhovit način govori o muško-ženskim odnosima, bračnim krizama i potrebi da se ljubav i strast traže mimo braka kako bi ljudi bili sretni. Riječ je o predstavi u kojoj mnogi mogu prepoznati današnju situaciju u mnogim brakovima, a neki možda i sami sebe.

Gradsko pozorište Gradiška trenutno priprema novu predstavu ''Otvarač za konzerve'' francuskog pisca Viktora Lanua. U predstavi igraju: Draško Vidović i Admir Mešić, a režiju potpisuje hrvatski glumac Stojan Matavulj.

Premijera predstave ''Otvarač za konzerve'' biće premijerno izvedena u Gradišci 27. marta na Svjetski dan pozorišta.

Centari civilnih inicijativa