Auto Janković
504 Objavljeno 03 mart 2020 Autor: Micro Mreza

Direktor Kulturnog centra Željko Blagojević priredio je u ponedjeljak, 02. marta prijem za Frančeska Petronelija iz Italije i Mateja Valenta iz Češke, goste Volonterskog servisa Udruženja ''Most'' u Gradišci.

U okviru programa ''Univerzalni italijanski servis'' gosti Udruženja ''Most'' u Gradišci su volonteri Frančesko Petroneli iz Italije i Matej Valenta iz Češke, koji će u Gradišci boraviti do decembra 2020. godine.

''Univerzalni italijanski servis'' je program koji podrazumijeva civilno služenje volontera iz Italije u drugim zemljama Evrope, tačnije razmijenu i saradnju sa volonterskim organizacijama i udruženjima. Svojevremeno program se odnosio samo na građane Italije, a od nedavno program obuhvata volonterske organizacije na nivou cijele Evropske unije.

Rina Knežević, ispred Udruženja ''Most'' i koordinatora programa istakla je da će gosti tokom boravka u Gradišci biti uključeni u različite društvene aktivnosti Udruženja ''Most'', prvenstveno u rad sa mladima, kako bi se što bolje upoznali sa kulturom i tradicijom cijele države i grada Gradiška.

Direktor Kulturnog centra Gradiška, Željko Blagojević, upoznao je goste iz inostranstva sa svim aktivnostima, aktuelnim projektima, te najzanačajnijim manifestacijama koje ustanova tradicionalno organizuje.

Blagojević je ovom prilikom naglasio da JU ''Kulturni centar'' ima odličnu saradnju sa volonterskim servisom Udruženja ''Most'' iz Gradiške, čiji su članovi podrška u organizaciji svih većih manifestacija i festivala.

Nakon razgovora sa direktorom i obilaska prostorija Kulturnog centra, gosti su zahvalili na gostopripstvu, te najavili ponovni dolazak uz želju da tokom boravka u Gradišci daju svoj doprinos i aktivno učestvuju u nekoj od predstojećih manifestacija ustanove.

Centari civilnih inicijativa