748 Objavljeno 26 februar 2020 Autor: Micro Mreza

U organizaciji Javne ustanove ''Kulturni centar'' i KUD-a ''Kolovit'' sinoć je velikoj sali Kulturnog centra održan tradicionalni humanitarni koncert ''Djeca za djecu'' za pomoć Udruženju roditelja djece sa autizmom ''Duga'' iz Gradiške.

Pored domaćina, KUD-a ''Kolovit'' u bogatom kulturno umjetničkom programu učestvovali su: FUG ''Motajički vuk'' iz Srpca i KUD ''Petar Kočić'' iz Nove Topole.

''Već treću godinu za redom KUD ''Kolovit'' organizuje humanitarni koncert za pomoć radu Udruženju roditelja djece sa autizmom ''Duga''. Pored toga, uvijek se rado odazovamo na učešće u humanitarnim manifestacijama, jer smatramo da imamo kvalitet i kvantitet da pomognemo pojedincu ili udruženju, kao što je slučaj sa večerašnjim koncertom'', istakao je predsjednik ''Kolovita'' Mirko Borjanović.

Borjanović je naveo da pored humanitarnih aktivnosti, u narednom periodu članove KUD-a ''Kolovit'' očekuju brojne aktivnosti: nastupi, koncerti i turneje u inostranstvu.

Predsjednik Udruženja ''Duga'' Saša Kasagić, zahvalio je organizatorima koncerta kao i sugrađanima koji su kupili ulaznice, ističući da će prikupljena sredstva biti usmjerena na finansiranje terapeuta koji rade sa njihovom djecom.

Kasagić je naveo da Udruženje zapošljava četiri terapeuta: dva logopeda, psiholog i defektolog, koji su angažovani kao individualna podrška djeci sa poteškoćama u razvoju.

Kasagić je naglasio da bez pomoći Gradske uprave, institucija Republike Srpske, te društveno odgovornih ustanova i organizacija kao što su: JU ''Kulturni centar'', KP ''Vodovod'' i KUD ''Kolovit'', Udruženje ''Duga'' ne bi moglo funkcionisati.

Udruženje roditelja djece sa autizmom ''Duga'' osnovano je 2017. godine u Gradišci i trenutno broji stotinu članova.

Auto Janković