Auto Janković
707 Objavljeno 14 februar 2020 Autor: Micro Mreza

Predstava "Ukrađena ličnos'' odigrana je u Gradišci.

Godinu dana nakon izvođenja hit komedije ''Obično veče'' u Gradišci, poznati beogradski glumac Milan Lane Gutović ponovo je priredio veče smijeh gradiškoj publici izvodeći predstavu ''Ukrađena ličnos''.

Gutović je naveo da je riječ o predstavi koja je nastala po tekstu Milenka Vučetića, koji je u izvornom obliku nosio naziv ''Barabe'' na osnovu kojega je i nastao dobro poznati lik Srećko Šojić.

Predstava "Ukrađena ličnos" je prikaz moralne slike praktične, i prilagodljive osobe, kojoj su za postizanje ličnog cilja, uslovi bilo koje vrste neobično laki. Sa spretnošću i duhom ''seoske bitange'' glavni lik se potura se po Evropskoj Uniji, kao kandidat za predsjednika. Nijedan postavljen uslov njemu nije ni malo težak za ispunjenje. Izdaja je za njega potpuno prihvatljiva, a tu izdaju naziva saradnjom.

Iako je stekao ogromnu popularnost u filmskom serijalu ''Tesna koža'' i seriji ''Bela lađa'' Gutović kaže da mu je rad u pozorištu mnogo draži.

Kao dobitnik mnogobrojnih nagrada i priznanja, tokom uspješne dugogodišnje karijere, Gutović ističe da su mu sve nagrade podjednako drage, a posljednja u nizu koja mu je uručena jeste nagrada za životno djelo ''Zlatni ćuran'' u Jagodini.

''Nagrade treba da predstavljaju putokaz generacijama koje dolaze iza nas, putokaz kako bi trebalo da se radi. One zapravo nisu moje, već pripadaju djeci koja dolaze iza nas'', kazao je Gutović.

Gutović navodi da nema poseban moto kojim se vodi, ali ističe da se da se uvijek trudi da svojoj publici na najbolji mogući način pokaže sve što umijem na sceni.

Nakon Gradiške, predstavu ''Ukrađena ličnos'' Milan Lane Gutović odigraće u Prijedoru, a potom slijedi turneja širom regiona, ali i u inostranstvu.

Centari civilnih inicijativa