632 Objavljeno 12 februar 2020 Autor: Micro Mreza

JU Narodna biblioteka ''Veselin Masleša'' Laktaši organizuje druženje sa književnicom Tanjom Stupar Trifunović, koje će biti održano sutra u 19 časova.

Tom prilikom Tanja će predstaviti svoj noviji književni opus i to dva romana ''Satovi u majčinoj sobi'' i ''Otkako sam kupila labuda'', kao i dvije zbirke poezije ''Mjesta gdje počinje sve ispočetka'' i ''Razmnožavanje domaćih životinja''.

Roman ''Satovi u majčinoj sobi'' nagrađen je Nagradom Evropske unije za književnost (EUPL) 2016. godine, kao i trećom nagradom na konkursu Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva RS ''Zlatna sova'' za najbolji rukopis romana u 2014. godini, a bili su i u užem izboru za NIN-ovu nagradu i nagradu ''Biljana Jovanović'' za najbolji objavljeni roman na srpskom jeziku u 2014. godini.

Njen drugi roman ''Otkako sam kupila labuda'' u izdanju izdavačke kuće ''Arhipelag'' iz Beograda je dobitnik Vitalove nagrade za najbolju knjigu na srpskom jeziku u 2019. godini.

Zbirka pjesama ''Razmnožavanje domaćih životnja'' nagrađena je nagradom ''Milica Stojadinović Srpkinja'' za najbolju knjigu poezije ženskog autora pisanu na srpskom jeziku, za 2018, a za svoju poeziju dobijala je i brojne druge nagrade.

/Srpskainfo/

Auto Janković